Sponsortreff på Bakar Jon 18 juni

Postet av Gloppen Friidrettslag den 12. Mai 2019

Tysdag 18 juni kl 1800 inviterer GFIL til Sponsortreff. Vi starter på Byrkjelo stadion og forflyttar oss etter kvart inn på Bakar Jon i sentrum. Bakar Jon er ein del av Coop og Coop Extra er ein av våre to Generalsponsorar. Sparebanken Sogn og Fjordane er den andre generalsponsoren. Dette blir ein kveld der vi vil sette fokus på litt idrettspolitikk i kommunen. Ordføraren er invitert og han vil få muligheten til å tale kommunen sin plan inn i framtida. Det er naturlegvis snakk om anlegg og tilrettelegging. Gfil skal presenterer seg og fortelja kva eit friidrettsår inneheld og kva utfordringar vi har.  Ein slik kveld vil vi sjølvsagt mimre tilbake på alle åra med Trude Raad i sleggeringen. Vi skal sjølvsagt gjere ekstra stas på ho. Det blir veldig kjekt. Så er alle våre utøvarar på plass, samt trenarar og leiarar. Thomas Mardal er kome heim på sommarferie og skal førebus eg til EMU23. Det blir ein kveld der dei aktive og alle som jobbar for dei aktive kan møtast over ein god kvelds med lokalmat frå Bakar Jon. Velkomne !Sparebankleikane like om hjørnet !

Postet av Gloppen Friidrettslag den 12. Mai 2019


Velkomen til Byrkjelo stadion helga 25. og 26. Mai, då er det Sparebankleikane på gang. Denne gongen med ny vri då Hornindal har stemne laurdag på dagtid. Vi har tilpassa tidspunkt og øvingar utifrå dette og startar laurdagen klokka 16 🤗 Vi gler oss på ny til å ønskje velkomen. Som siste øving søndag avviklar vi 1000 stafett om nokon ynskjer å prøve dette. Viktig at ein tenker langsiktig på dette. GFIL har no ein god gjeng med yngre jenter som neste år kjem opp i jr. alder og dei er klare for å delta på JrNm i 2020 . Difor må vi allereie no starte treninga på dette. 5000m menn vert også arrangert på slutten av søndagen. /NorThomas med pers og seier i SE.Conference 9 mai

Postet av Gloppen Friidrettslag den 10. Mai 2019Torsdag kveld vann Thomas Mardal slegge under South Eastern Conference i Arkansas. Med resultatet 73.00 kunne han notere ny pers og krinsrekord!

Han starta konkurransen fint, med 70.54 i 1.omgang. Før siste omgang låg han på 3.plass, men i sitt siste kast fekk han skikkeleg drag på slegga, og kunne sjå at han med dette kastet passerte begge dei to framfor deg på lista. Å vinne ein conferece-finale heng høgt, og det vart viktige poeng til Gators i jakta på lagtrofeet. Når han i tillegg kunne ta "skalpen" på Denzel Comenentia, som leiar statistikken i USA med 76.80 (over VM-kravet), kan ein godt seie at han var "best når det gjeld"!

(bilde henta frå FloridaGators.com)

4 menn over 70m i finalen viser at nivået i år er svært høgt. Om 14 dagar er det Regionals, der dei 24 beste i austdelen av USA møtast for å kjempe om 12 plassar til Nationals (kun tre kast, rein kvalifiseringskonkurranse..). Nationals går av stabelen i Texas om ein månad.

(bilde frå insta-konto til SFFIK)

Thomas vender så nasa heimover til sommarferie i Gloppen. Men det blir ein ferie der viktige mesterskap sår for døra, med U23-EM i midten av juli og NM på Hamar i byrjinga av august. 

Vi gledar oss til fortsettelsen!Stabilt GFIL styre - godt overskot i 2018 og utfordringar på anleggsida.

Postet av Gloppen Friidrettslag den 20. Mar 2019

ÅRSMØTE 12 MARS - KOMPLETT ÅRSMELDING 2018 FINN DE VED Å KLIKKE DOKKE INN PÅ "ÅRSMELDING"

Gfil hadde årsmøte 12 mars i SFE sine lokaler i Bukta. 25 møtte fram både aktive, leiarar og trenarar. Alle moderklubbane var representerte. Dei fleste leiarane i friidrettsgruppene var på plass og elles dei viktigaste ressurspersonane i friidretten i kommunen. Leiar valde dette året å gå forholdsvis raskt gjennom årsmeldinga då denne lett kan vere lektyre for kvar og ein. Viktigare å heller diskutere utvikling av anlegg og rekruttering. Idrettsplassen er i godt gjenge og der vil komme eit topp treningsanlegg innan eit par år. Haldningane og interessa for dette anlegget har no snudd og er no formidabel positiv. STIL har gjort ein enormt god jobb her med å fremje arbeidet med bana. Vi har her vore med på å framsnakke dette viktige anlegget og få det på dagsorden. Det er uhyre viktig for idretten. Les om dette i årsmeldinga side 14-18 samt dei siste sidene. Vi gjekk så gjennom side 41-46 , status på Trivselshallen og friidretten sin plass der. Her bad Årsmøte om at laget sende ein uttale til IKS, Dagleg leiar, styreleiar og dagleg leiar Trivselshagen der brevet frå januar 2017 (referert i årsmeldinga både i 2017 og 2018) vart lagt til grunn. Dette vil bli gjort så snart råd er. Vi må her luke vekk det negative og få orden på treningstilhøva. Idretten veit korleis ein skal bli betre utøvarar, det er å ha mist mogleg negative faktorar og bli betre på det ein er dårleg i. Enkelt, men likevel vanskeleg for mange. Slik er det med idrett og anlegg også. Mange gode forslag til å heve det sportslege og få fleire med i friidretten. Spesielt kjekt var det at mange av forslaga kom frå den yngre garde. Kjekt med positive og framoverlente leiarar og trenarar. Heile styret tok attval og satsa på like god støtte også i 2019. Olav gjekk gjennom eit rekneskap i pluss, revidert og godkjent. Svært detaljert og grundig utført av Olav. Jon R og Jørund hadde gjennomgang av den sportslege delen på veteran og senior/juniorsida. Valet vart gjennomført av leiar i valnemda, Jon R Hauge.  De finne den komplette årsmeldinga ved å klikke på fana i headingen på nettsida. Bildet er frå ei god trening på Loggane tysdag 19 mars. Holmenkollstafett 2019 - Gfil juniorlag herrar- treningslaurdag 23 februar.

Postet av Gloppen Friidrettslag den 22. Jan 2019

Gloppen FIL – Holmenkollstafetten 2019
 Herrer junior (15-22)

GFIL stiller i år lag i juniorklassa for herrer. Moderlaga har vore i sving og sjekka blant sine unge lovande. Vi har fått over 20 navn på blokka, ei fin blanding av utøvarar frå friidrett, ski, handball og fotball. 

Vi inviterer til fellestrening laurdag 23 februar(siste helga i vinterferien) klokka 1200. Alle møter i Firdahallen med utekle og starter økta med ein felles langtur som vi deler inn i to grupper alt etter kor langt ein ynskjer å springe. Etterpå har vi felles basisøkt inne. 

Vi avslutter med lagmøte og pizza på Gloppen Hotell ca 1430.
 
Dei som ikkje rekk treninga må kome på lagmøtetJ

Velkomne til start på stafettsesongen !

For ytterlegare info kontakt oss på 41415380 eller niovero@online.no
Levert av IdrettenOnline