Kveldstevne på Byrkjelo stadion torsdag 12 juli klokka 1800

Postet av Gloppen Friidrettslag den 1. Jul 2018

Det har vore tradisjon siste tre åra å ha eit seriestevne på Byrkjelo midt i ferien. I år vert det torsdag 12 juli klokka 1800.

Øvingane vert 100, 800, 1500, diskos og spyd 
Om det er ynkjeleg med fleire kastøvingar så kontakt Jørund Årdal 41631280. Er det ynskjeleg med hoppøvingar må ein rekne med å måtte skaffe funksjonærar. Velkomne til ein fin sommarkveld på Byrkjelo.Gloptimisten med sommarnummer "NM-spesial"

Postet av Gloppen Friidrettslag den 7. Jun 2018

No er det full fart med friidrett !. Onsdag kasta Thomas fantastiske 72,20m i slegge. Han er dermed oppe å lukta litt meir på EM kravet på 74m. GFIL gratulerer og ser fram til at han kjem heim neste fredag. Kjekt å følgje med på alle gode norske prestasjoner under Bislet Games. Sparebankleikane på Byrkjelo er over og vi fekk mange flotte prestasjoner. For GFIL var det godt å sjå at Trude, Else og Evald var i rute . Sparebankleikane er det viktigaste stevnet for friidretten i Gloppen og kanskje heile fylket. Det er også veldig godt at BBIL har fått på plass ny stavmatte. Det gjev oss muligheten til å gje utøvarar instruksjon også i den øvinga.

Om kort tid er Gloptimisten -"NM spesial" utgåve i postkassene, 20 sider fullspekka med friidrettstoff, førehandsomtale av NM utøvarane frå GFIL, tilbakeblikk "før i verda" frå Nm 1999 + mykje anna. Gled dokke ! 
 OPPDATERT TIDSSKJEMA SPAREBANKLEIKANE

Postet av Gloppen Friidrettslag den 6. Jun 2018

Her kjem oppdatert tidsskjema for laurdag og søndag. Endringane er laurdag der alle øvingar er flytta ein time tidlegare. Søndag: Lagt inn 3000m.

Velkomne til ei fin helg med friidrett.Thomas klar for Nationals etter 70.26m i Tampa!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 25. Mai 2018

                                                                                                 

Thomas Mardal kasta seg til NCAA Championships i Eugene/Oregon under Preliminary i Tampa/Florida. Med 70.26m vart han nr.6 av totalt 48 startande.

NCAA Preliminary er eit kvalifiseringsmeisterskap til Nationals, der dei 12 beste frå East (dvs austlege delen av USA) får plass i Nationals om 14 dagar. Konkurransen gjekk av stabelen i Tampa/Florida under fine forhold.

Dei får kun tre forsøk, så nervane låg nok tjukt utanpå mange av deltakarane. Thomas starta med 67.01 i 1.kast, auka så til 68.67 i 2.omg, før han avslutta med 70.26m. Dette er det nest lengste kastet han nokon gong har gjort, og det heldt til ein sterk 6.plass totalt. Han var før start ranka som nr.8 av dei som deltok, i eit år der nivået i denne regionen er veldig høgt (12 av dei 13 beste sleggekastarane i USA deltok her).

Om 14 dagar er han altså på plass i Eugene/Oregon, på den same arenaen som husar Diamond League og VM om tre år. Det blir nok ei fantastisk oppleving, og samstundes ein sjangs til å ta poeng for laget i kampen om meisterskapet. I mars vart Thomas og Florida Gators inndoor champions, no skal dei prøve å kopiere bedrifta utandørs (vann også conferense utandørs for 14 dagar sidan)