Thomas klar for Nationals etter 70.26m i Tampa!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 25. Mai 2018

                                                                                                 

Thomas Mardal kasta seg til NCAA Championships i Eugene/Oregon under Preliminary i Tampa/Florida. Med 70.26m vart han nr.6 av totalt 48 startande.

NCAA Preliminary er eit kvalifiseringsmeisterskap til Nationals, der dei 12 beste frå East (dvs austlege delen av USA) får plass i Nationals om 14 dagar. Konkurransen gjekk av stabelen i Tampa/Florida under fine forhold.

Dei får kun tre forsøk, så nervane låg nok tjukt utanpå mange av deltakarane. Thomas starta med 67.01 i 1.kast, auka så til 68.67 i 2.omg, før han avslutta med 70.26m. Dette er det nest lengste kastet han nokon gong har gjort, og det heldt til ein sterk 6.plass totalt. Han var før start ranka som nr.8 av dei som deltok, i eit år der nivået i denne regionen er veldig høgt (12 av dei 13 beste sleggekastarane i USA deltok her).

Om 14 dagar er han altså på plass i Eugene/Oregon, på den same arenaen som husar Diamond League og VM om tre år. Det blir nok ei fantastisk oppleving, og samstundes ein sjangs til å ta poeng for laget i kampen om meisterskapet. I mars vart Thomas og Florida Gators inndoor champions, no skal dei prøve å kopiere bedrifta utandørs (vann også conferense utandørs for 14 dagar sidan)Thomas kastar for kvalifisering til Nationals i kveld!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 24. Mai 2018


Thomas Mardal er på plass i Tampa/Florida, og skal i kveld prøve å kvalifisere seg for Nationals om 14 dagar. NCAA preliminery er eit reint "amerikansk uttak", der dei 45 beste frå "east" i USA møtast (det same skjer i "west"), for å kjempe om 12 plassar til Nationals. Den konkurransen går av stabelen i Eugene/Oregon, på same bane som det veldkjende Diamond League-stevnet vert arrangert, og som i 2021 skal arrangere VM! Det skjer om 14 dagar.

Konkurransen blir knallhard, då 11 av dei som møtest i Tampa alt har kasta over 70 m denne sesongen! Normalt vil 68-69m halde til å kvalle, og det er lengder som Thomas har kasta i alle sine konkurransar denne sesongen. Det som allikevel er litt spesielt, er at dei kun får tre kast, slik som er vanleg i kvallik-runda i eit meisterskap.

Det er totalt tre puljer, der den fyrste startar kl 08.45 lokal tid (14.45 norsk tid), og Thomas er i pulje 3. Det er vanskeleg å seie nøyaktig kortid han då skal i elden, men truleg går det 45-60 min per pulje, så truleg er han i sving ca 16.30 norsk tid.

GFIL ynskjer Thomas lukke til under Preliminary, og kryssar fingrane for at vi har ein deltakar i Nationals i Eugene om 14 dagar!

Du kan følgje med på liveoppdatert resultatservice via denne linkenGloppenmeisterskap på Byrkjelo torsdag 24 mai kl 1800

Postet av Gloppen Friidrettslag den 19. Mai 2018

Halloen. Då er det klart for Gloppenmesterskap 2018. Byrkjelo Stadion torsdag 24 mai klokka 1800. Påmelding på tribunen frå klokka 1645. Håpar alle laga mobiliserer så born og ungdom får prøvd friidrett. Velkomne !Gloppen i fokus - Flott samling med jr.landslaget i kast i helga !

Postet av Gloppen Friidrettslag den 14. Mai 2018

Vi takker våre sponorar og starter no sesongen for fullt !Sparebankleikane på Byrkjelo 8-10 juni

Postet av Gloppen Friidrettslag den 1. Mai 2018

Dei tradisjonelle Sparebankleikane på Byrkjelo vert arrangert 8-10 juni. Øvingsprogrammet er klart og det er opna for påmelding online. Vi har endeleg fått favoritthelga i starten av Juni. Før skulane sluttar og i starten av sommarsesongen. Midt i blinken. Då er det berre for klubbane å få barn, unge og vaksne på plass til kjekke dagar på stadion.Levert av IdrettenOnline