Tomas Mardal med ny norsk innandørsrekord i vektkast!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 25. Feb 2021

Thomas Mardal sette ny norsk innandørsrekord i vektkast då han tok gull under SEC-meisterskapen i friidrett i Arizona, USA, i kveld med resultatet 24,16. Den gamle rekorden frå 1984 er no historie! Thomas forbetra persen sin med over 1 meter, han hadde to kast til over 24 m. Thomas er no inne i sitt avsluttande studieår ved universitetet i Gainsville, Florida, men før han kjem heim til sommaren skal han gjennom fleire spennade konkurransar i slegge, med den amerikanske studentmeisterskapen i juni som høgdepunktet. Den flotte framgange i vektkast denne vinteren peikar mot lange sleggekast når sesongen startar i april. Thomas har ein vektkastkonkurranse igjen, det er den amerikanske studentmeisterskapen om 2 veker. Det må og nemnast at Thomas også sette ny meisterskapsrekord for SEC-meisterskapen(South Eastern Conference) og samtidig ny universitetsrekord for universitetet i Florida. Gloppen fil gratulerer med fantastisk resultat og vi gledar oss til sommarsesongen !


0 Kommentar

Thomas Mardal er i rute til 2021-sesongen!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 6. Feb 2021

Thomas sesongdebuterte innandørs i kveld i South Carolina Invitational i vektkast, han slo like godt til med 1. plass på ny flott pers 23,14.  Gamlepersen på 22,89 var frå South East Conference(SEC) meisterskapen i februar 2020 der han tok gull. Dessverre kom korona og sette ein stoppar for den nasjonale universitetsmeisterskapen(NCAA) i fjor, men i år ser det lovande ut. Her er han ein naturleg medaljekandidat, kanskje kan han også lukte på den norske innandørsrekorden på 23,94. Den rekorden vart sett av Tore Johnsen, Minerva, i 1984!

Thomas er i god trening framfor 2021-sesongen utandørs, han skal ha sin første konkurranse i april, kanskje startar han med pers i første stemne i slegge på same måte som i vektkast.0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline