GFIL har avvikla årsmøte

Postet av Gloppen Friidrettslag den 19. Mar 2023

Klubben hadde årsmøte onsdag 15 mars på SFE kantina i Bukta. Det vart framlagt ei fyldig årsmelding som spegla eit lag med breidt engasjement. Alt frå folkehelsetiltak, via anleggutvikling, breiddeidrett og toppidrett. Det er eit velfungerande lag der kontinuitet i styret har bidratt til god utvikling over mange år. Utfordringane framover blir å passe på at friidretten beheld sin posisjon og etterkvart tar tilbake dei "markedsandelane" vi hadde. Det kan ikkje stikkast under ein stol at vi har blitt adskilleg ferre friidrettsutøvarar i Gloppen enn for berre 5-6 år sidan. Stikkord for dette er at moderlaga tar meir tak i rekrutteringsarbeidet og innsatsen må settast inn på 12 år og oppover. Så må GFIL få gjennomslag for større fellestreningar på tvers av idrettane gjennom vinterhalvåret. Dette vil gjere oss betre i stand til å profilere grunntrening som inngangsporten til å få framgang i idrett. Klubben har brukt 8 lange år på å få rehabilitert løpedekket i hallen og fått opp å gå eit skikkeleg vektrom. Heilt nødvendig om friidretten skulle ha ein sjanse til å overleve. Når Idrettsplassen på Sandane er bygd kan barn, ungdom og vaksne ha eit anlegg for trening , trim og konkurranse slik anlegget alltid har meint å vere. 

Styret la fram eit rekneskap med underskot på litt over 20 000,- og alle var komfortable med dette og såg draktinvisteringane som ein medverkande faktor til underskotet. Ei rykande fersk lagsavis vart også presentert . Desverre er avisa i seg sjølv eit minusforetak, men den genererer mykje positivitet og er avgjerande for å behalde posisjonane i sponsormarkedet. Sittande styre tok gjenvalg og går ny sesong i møte. Årsmeldinga er lagt ut på nettsida. GFIL vil takke alle som har bidratt gjennom året og vi gledar oss over å drive idrett. Thomas klar for EM i München; sleggekvallik onsdag!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 15. Aug 2022

Thomas Mardal har fått VM-deltakinga litt på avstand, og er no klar for sitt andre store meisterskap denne sesongen. Senior-EM går denne av stabelen i den tyske storbyen München, og han skal kaste i ei av kvallik-gruppene i slegge onsdag morgon/føremiddag (09.35/10.50). Evt finale er torsdag kveld kl 20.10.

München var arrangør av sommar-OL i 1972, og det er same arena (olympiastadion) som skal huse friidrettsøvingane under EM-veka. Som sagt vert dette det andre store internasjonale meisterskapet som Thomas deltek på denne sesongen. Uttaket er basert på plassering på world ranking, og til EM er det totalt 26 utøvarar som får vere med i dei tekniske øvingane. Nålauget er blitt trongare enn før, det ser vi på antal deltakarar og ikkje minst høgare kvallik-krav (kravet til det avlyste meisterskapet i 2020 var 74.45 m..).

Thomas har fått ein god treningsperiode etter at han kom heim frå VM i USA, men har slite litt med ei stiv hofte under og etter VM. Vi håpar allikavel at han får ei positiv oppleving, og klarar å kaste opp mot årsbeste. I VM gjekk finale-plass på høge 74, vi kan vel forvente nokolunde same grense for finaledeltaking under EM. Med pers frå fjoråret på sterke 76.74m, og årsbeste frå Bislett Games på 74.81, veit vi at han har finale-lengder inne om teknikken stemmer og kroppen spelar på lag.

Du kan følgje EM på NRK sine direktesendingar, i tillegg finn du mykje informasjon på friidrett.no. 

GFIL ynskjer Thomas all lukke i meisterskapet, vi er uansett utruleg stolte av kva du har fått til!!UM i Trondheim starta i dag!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 12. Aug 2022

UM i friidrett er i gang i Trondheim, og fleire av utøvarane frå Gloppen har vore i aktivitet. Dei fleste stiller her for moderlaga, men Nikoline Thunem stiller for Gloppen FIL. I dag var ho med i slegge i klassa j17/18, og fekk ein fin 7.plass med resultatet 35.85m. Dette er knappe 5 meter bak årsbeste.

Nikoline er inne i sin 1.sesong som GFIL-utøvar

Frå Brodd stilte to unge, raske jenter i dag på 100m. Emilie Engelbrektson (j17) kvalifiserte seg til finalen, etter 13.02 sek i forsøket, og 2.plass i heatet (+0.6). i finalen vart det ein flott 5.plass, med tida 12.96 sek (+1.2) og 0.15 sek bak årsbeste. Vinnartida i finalen var så god som 12.09 sek!

Gulisara Panyarat (j16) vart nr.6 i sitt forsøksheat med tida 13.36 sek (+0.2), 0.18 sek bak årsbeste. Med dette kom ho ikkje vidare til finalen.

STIL hadde også to utøvarar i aksjon. Tobias Fuglestrand sprang 3000m i klasse g18/19, og kom på 15.plass med tida 9.16,94 min, ca 15 sek bak årsbeste.

Mathea Svalheim debuterte i UM, og i dag hoppa ho tresteg i klasse j15. Med solid pers i 2.omgang, 10.38m, kom ho på ein flott 6.plass i konkurransen. Litt bittert at ho mangla fattige to centimeter på Jr.NM-kravet, men ho får nye sjangsar i morgon og søndag.

Mathea får ei travel helg i Trondheim, med 4 øvingar totalt.

 Stor friidrettshelg i vente: Thomas Mardal debuterar i VM i dag!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 15. Jul 2022

I kveld kl 19.30 kastar Thomas slegge-kvalifisering i VM i Eugene, USA! Han skal kaste i pulje 2, dei 12 beste frå dei to puljene kastar finale laurdag. For å nå finalen må ein enten kaste 77.50m eller lenger (som er direktekravet) eller kome blandt dei dei 12 beste. Truleg vil 76-76.5 m vere nok til å nå finalen.

Nye Hayward Field er klar for VM, og Thomas fekk inspisere anlegget i går. Slegge blir den aller fyrste øvinga under meisterskapet, og du kan følgje VM direkte på NRK sine sendingar, som startar kl 18.00 i kveld.

Vi kan ikkje forvente at Thomas skal kunne nå ein finale, for nivået er skyhøgt. Men med ein pers på 76.74m frå same arena i fjor, vil han med eit makskast kunne snuse på plassering tett opp mot dette, og kanskje ein finale om alt klaffar. 

Kun to utøvarar frå fylket har delteke i VM tidlegare. Øystein Bjørbæk frå Førde var riktignok blitt Bodø-utøvar på den tida, men som 30-åring kvalifiserte han seg til det fyrste VM i heldingfors i 1983, der han vart nr.23 i diskos. I 1997 fekk Kjell Ove delta på VM i Athen, der han vart nr.25 i kule

Thomas kom til USA den 5., for å delta på precamp i Berkley, like utanfor San Francisco. Med 9 timar tidsforskjell trengs det litt tid for å kunne snu klokka. Her fekk dei trene godt og førebu seg til meisterskapen. Litt dramatikk vart det, då fleire i støtteapparatet fekk corona under opphaldet, men heldigvis vart det negativ prc-test på Thomas, og han fekk reise vidare til Eugene. No håpar vi han er klar til å kaste langt i kveld, vi ynskjer han all lukke under kvalifiseringa i kveld!

Her frå precamp, saman med ei knippe VM-kastarar frå dei nordiske landa.


Mathias Dale skal laurdag delta i den nordiske juniorlandskampen (U-20) i Malmø, Sverige. han skal støte kule (6kg) kl 11.45. I klassa er det to sterke finske kastarar, med årsbeste over 18m. Normalt vil Mathias kunne kjempe om ein 3.plass saman med to andre som også har pers på 17-talet. Det blir veldig spennande å sjå kva Mathias klarar, og om han evt klarar å bryte den magiske 18-meter-streken!
Thomas klar for VM i Eugene/USA!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 30. Jun 2022

Ikkje sidan Kjell Ove Hauge deltok i Athen i 1997, har nokon frå fjordfylket klart å kvalle til VM. Men i dag vart det klar: Thomas vart uteken pga rankingpoeng, og var då nr.29 (32 får delta i VM). I kveld runda Thomas av konk.perioden med 71.99m og 4.plass under Boysen Memorial på Bislett (Coninental Tour, Bronze). Det var lite trøkk i kroppen i kveld, kanskje ikkje så rart med 5 konkurransar på tre veker.

Thomas er glad for at det no blir ein tr.periode fram mot VM.

 VM går av stabelen i universitetsbyen Oregon i perioden 15.-24.juli, men Thomas reiser over til Eugene alt den 5. for å delta på precamp (viktig å aklimatisere seg, særleg mtp tidsforskjell på 9 timar). Då skal han preppe ilag med utøvarar som Eivind Henriksen, Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen m.fl. Det er utruleg stort for klubben å sjå at ein av våre klarar å ta steget til å delta på den ypperste arena som er mogleg innan friidrett. No skal Thomas bruke perioden framover til VM til å legge ned eit godt tr.grunnlag slik at han kan få ein formtopp til meisterskapen. Slegge-kvalliken går alt fyrste dagen, kl 09 eller 10.30. Så det blir ikkje tid til å bli brakkesjuk før debuten i VM. GFIL gratulerer med uttaket, og skal heie på deg frå tv-stolen her heime.