Thomas klar for VM i Eugene/USA!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 30. Jun 2022

Ikkje sidan Kjell Ove Hauge deltok i Athen i 1997, har nokon frå fjordfylket klart å kvalle til VM. Men i dag vart det klar: Thomas vart uteken pga rankingpoeng, og var då nr.29 (32 får delta i VM). I kveld runda Thomas av konk.perioden med 71.99m og 4.plass under Boysen Memorial på Bislett (Coninental Tour, Bronze). Det var lite trøkk i kroppen i kveld, kanskje ikkje så rart med 5 konkurransar på tre veker.

Thomas er glad for at det no blir ein tr.periode fram mot VM.

 VM går av stabelen i universitetsbyen Oregon i perioden 15.-24.juli, men Thomas reiser over til Eugene alt den 5. for å delta på precamp (viktig å aklimatisere seg, særleg mtp tidsforskjell på 9 timar). Då skal han preppe ilag med utøvarar som Eivind Henriksen, Karsten Warholm, Jakob Ingebrigtsen m.fl. Det er utruleg stort for klubben å sjå at ein av våre klarar å ta steget til å delta på den ypperste arena som er mogleg innan friidrett. No skal Thomas bruke perioden framover til VM til å legge ned eit godt tr.grunnlag slik at han kan få ein formtopp til meisterskapen. Slegge-kvalliken går alt fyrste dagen, kl 09 eller 10.30. Så det blir ikkje tid til å bli brakkesjuk før debuten i VM. GFIL gratulerer med uttaket, og skal heie på deg frå tv-stolen her heime.
NM-sølv på Thomas i tidenes sterkaste sleggekonkurranse!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 25. Jun 2022

Thomas under premieseremonien i Stjørdal sentrum i kveld

Thomas Mardal var på førehand klar sølvmedaljekandidat i slegge, og skuffa ikkje. Med resultatet 72.95m var han over 7 meter føre 3.mann, og kunne dermed innkassere sin andre sølvmedalje i slegge, den forrige på heimebane i 2018. Det var svært varmt under konkurransen, godt over 30 varmegrader, og med litt tunge bein var han ikkje heilt nøgd med resultatet. Uansett det beste sølvmedaljeresultat noko sinne, faktisk hadde det helde til gull i dei fleste mesterskapa, fram til Eivind Henriksen byrja å kaste verkeleg langt. I dag toppa Eivind heile NM med fantastiske 80.17m, som er meisterskapsrekord og gjer han til medaljekandidat i VM neste månad. Det er også ein sterk søknad til kongepokal!

Håkon Hjelle Roset hadde ein fin serie, og sistekastet målte 55.88m, mindre en meteren bak persen. Med dette kastet tok han ein flott 5.plass, som er den beste NM-plasseringa han nokon gong har hatt. Serien til Håkon var jamn, med to kast over 55m.

I morgon er det avslutningsdagen av årets NM, og vi gledar oss til å sjå Else i diskosringen, Mathias i kuleringen og Simon i spydtilløpet.Emilie og Kristina på bana under 1.dag av NM i Stjørdal

Postet av Gloppen Friidrettslag den 24. Jun 2022

Emilie Engelbrektson sprang i dag forsøksheat på 100m, mens Kristina Thunem var med i både slegge og kule.

Heile GFIL-troppen samla utanfor hotellet i Stjørdal sentrum, oppdressa i fine, blå GFIL-jakker.


Emilie Engelbrektson var vel fjorårets komet i friidretten i Gloppen, og deltok i dag i sitt andre senior-NM, trass sin unge alder (17 år). Alt kl 11 i føremiddag small dei fyrste startskota under årets NM på Øverlands Minde stadion i Stjørdal. Emilie var plassert i 1.heat, og var i utg.punktet ikkje av dei enn forventa skulle gå vidare til semifinale. Ho hadde ein god start, og var godt med ut frå blokkene, men fekk det ikkje heilt til å klaffe utover løpet i dag. Tida 13.01 sek i -0.4 motvind var ho ikkje nøgd med, men på ein veldig varm dag (25-26 grader) og senior-løparar i banene rundt seg, skal ho allikavel vere fornøgd med måten ho løyser oppgåva på. 


Kristina Thunem er inne i sin fyrste sesong som GFIL-utøvar, og hadde begge sine to kastøvingar på programmet alt fyrste dagen av NM. I slegge har ho nok ikkje fått trena nok dette året, og dermed var teknikken ikkje så stabil som ho kunne ønske seg. 43.06 m var tre meter bak årsbeste, og 5 meter bak persen. Det heldt til ein 12.plass, og dermed berre tre kast (dei 8 beste får 6 kast).

Litt skuffa over eigen innsats, gjorde ho det klart at ho skulle revansjere seg i kuleringen nokre timar seinare. Ho hadde fin økning utover dei 3 fyrste kasta, og låg med bestestøtet på 11.54 m med den 4 kg tunge kula an til å nå finalerundene. Diverre vart ho slått med ein fattig cm av ein konkurrent i 3.omgang, og dermed måtte Kristina sjå resten av kulefinalen frå sidelinja. Det vart då ein 9.plass totalt.

I morgon er det sleggekarane sin tur, både Håkon og Thomas er klare til innsats. Det er meldt over 30 varmegrader til finalen kl 15.05, så det vert viktig å ikkje bli dehydrert. Du kan følgje meisterskapen på stream her eller sjå sendinga på NRK frå kl 16.00-18.00.Thomas debuterte i Diamond League på Bislett!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 19. Jun 2022

Torsdag kveld var det duka for årets "happening" i norsk friidrett, Diamond League-stevnet på Bislett stadion i Oslo. Endeleg var slegge på programmet, sjølv om det ikkje er del av øvingsutvalet i DL. Ein hadde samla dei 4 beste frå OL i tillegg til VM/OL-deltakar frå Ungarn, så Thomas møtte eit knallsterkt felt. Han gjorde ein fin konkurranse, og sette årsbeste med 74.81m. Ein 6.plass gjev mange viktige rankingpoeng til kvallik for EM seinare i sommar. Thomas var veldig fornøgd sjølv, og tykte det va stas å kaste med så mykje folk på tribuna og trampeklapp i svingen før kvart kast. 

I dag var Thomas tilbake på Loggane, og kasta pene 74.22m under Loggane Open. Ikkje det same trøkket på tribuna, men vel så fine omgjevnadar.

Mathias Reksten Dale sette ein fin personleg rekord i kule (6kg) med resultatet 17.46m, ei forbetring av tidlegare pers med 12 cm. Han nærmar seg Jr.VM kravet, no e det 74 cm att.4.plass for Thomas Mardal under Trond Mohn Games i kveld!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 8. Jun 2022

Trond Mohn Games er ein del av Continental Tour Bronze, eit invitasjonsstevne med høg status og deltaking frå mange europeiske land. I sleggekonkurransen vart det ein sterk 4.plass til Thomas, med eit lengstekast på 72.99m. Han var berre 29 cm bak 3.plassen. Vinnar vart som venta Eivind Henriksen med sterke 77.47m. Det var stort sett alle dei beste sleggekastarane frå norden som deltok, både finnar svenskar og ein islending i tillegg til dei norske. Utfrå årsbeste var Thomas ranka som 6.mann i feltet før konkurransen.

Thomas var bra nøgd med plasseringa, her med nydelege Fana Stadion i bakgrunnen i kveld.

Han hadde også eit lengre kast, over 74m, men desverre like utanfor sektor.. For 4.plassen fekk han også 300 euro i premiepengar.

Trass sjukdom siste dagane, fekk Thomas eit greit resultat. Han veit at han enno har mykje å gå på, og alt neste veke (torsdag 16.) får han ein ny sjangse under Bislett Games! For fyrste gong sidan 50-talet er slegge med i programmet, og denne gongen med ein gloppar i aksjon. Vi gledar oss!Thomas kastar under Trond Mohn Games i morgon!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 7. Jun 2022

Trond Mohn Games på Fana stadion i Bergen er blitt det nest største stevnet i Norge (etter Bislett Games) og er ein del av Continental Tour, eit stevnetilbod frå det internasjonale friidrettsforbundet i kategori under Diamond League. Stevnet har status som Bronze (kategori C), og gjev verdifulle bonuspoeng til rankingsystemet som brukast til bl.a. kvalifisering til internasjonale meisterskap. Ei god plassering gjev bonuspoeng som leggast til resultat.

Thomas deltek i slegge kl 18.30, og det er eit sterkt felt han møter! Eivind Henriksen er nok favoritt til å vinne, etter 77.94m i år og sølvvinnar frå OL i fjor. Men det både finnar og svenskar som vil ta opp kampen, og Thomas er ein av outsidarane til plassering høgt oppe på lista. Då må han nok auke årsbeste noko, som per no er 73.41 m. Dei 6 beste får bonuspoeng i tillegg til pengepremiar.

Du kan følgje stevnet (liveresultat) via linken

, eller sjå tv-sending på NRK kl 19.30.

I går konkurrerte Håkon Hjelle Roset (22) i slegge under eit stevne i Sverige, og kasta 53.89m, noko bak årsbeste og pers på 56.59m. Han har hatt litt trøbbel med ein ankel, som nok forklarar at han denne dagan var litt bak sitt vanlege nivå.