Portrett: Jon Rolf Skamo Hope

Postet av Gloppen Friidrettslag den 3. Sep 2014

Jon Rolf er ein av dei mest målbevisste utøvarane i Sogn og Fjordane. Ein utøvar som har innsatsvilje og ellers alle eigenskapar som skal til for å bli topputøvarar. Vi bygger oss opp mot UM komande helg med portrett av Jon Rolf. God lesnad !Jon Rolf Skamo Hope
Alder: 16 år
Bustadadresse: Geilo/Hyen


Idrettsbakrunn i familien:
Min far var ganske aktiv i både fotball, langrenn og friidrett i sin ungdom og konkurrerte ein del.

Persar i friidrett:
- 400m: 53 sek
- 800m: 1.59. 42min
- 1500m: 4.16. 23min
- 1500m hinder: 4.30.22min
- 3000m: 8:54 min
Slik som 1500m og 1500m hinder har eg ikkje deltatt i på eit år, so eg håpar og forbetre nokre av dei under UM i år.

Plassering i skiløypa:
- 1 og 11 plass under ungdommens holmenkollrenn i 2011
- 2 og 4 plass i samme renn eit år seinare i 2012
- 1 og 2 plass under hovudlandsrennet på savallen i 2013
- 82 og 11 plass under hovudlansrennet i 2014 her var eg veldig uheldig med både ski og væirforhold som ikkje gjorde det like rettferdig. Og det er ikkje å legge sjul på at vinteren her i gloppen ikkje var so opptimal for skisport i vinter.

Fritidssysler:
Eg likar veldig godt å hjelpe til heime på gården, når eg får tid.

Favorittmåltid:
Det er utan tvil hjortebiff.

Karakteristikk av deg sjølv:
Målbevist, strukturert og positiv.

Kva har idretten betydd for deg?
Den har betydd alt.

Målsetjingar framover dei komande åra?
I dei komande åra har eg som mål å hevde meg i Norgestoppen på ski, og det hadde vore veldig artig om eg klarte å få med meg ein medalje under ungdoms OL på lillehammer i 2016 . Også har eg planar om å drive med friidrett om sommaren og kvalifisere meg til NM om nokre år.

Kor mange timar trenar du i veka på det meste?
På det meste no i sommar har det vore rundt 25/30 timar i veka. So det blir ein del trening.

Skule på Geilo:
Skulen legger opp til at vi skal kunne få satse 100% på idretten . Det er eit veldig bra opplegg der vi på mandagar og fredagar har skule i 6 timar.Då har vi økter på ettermiddagen, mens på dei andre dagane går vi på skulen i 3 timar der vi både kan ha muligheten til å trene på morningen og på ettermiddagen. Når vi har samlingsveker som kan vare opptil 14 dagar går vi ikkje på skulen men har lekser og læremål som vi må gjere.

Korleis forberedar du deg til konkurransar?
Måten eg forbredar meg på til konkurransar er som oftast at eg ser for meg korleis løpet kan bli i hovudet. Og det kan eg gå igjennom kanskje 4-5 gongar før sjølve konkurransen.

Kva er målsetningane dine under UM i år?
Eg har som mål og kunne kjempe om seieren på 1500m hinder . So hadde det vore veldig artig å komt blandt dei 3 beste på 3000m, som er dei to løpa eg skal delta i.

Satsar du mot Nm på heimebane, evt kva distanse trur du vil vere?.
Nm på heimebane er heilt klart nåke eg ser framtil og har det som eit av dei store måla for neste friidretTs sesong. Nei, det hadde vore artig å prøvd seg på eit hinderløp og 3000m so får eg sjå om det blir andre løp eg spring.Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.