Thomas klar for EM i München; sleggekvallik onsdag!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 15. Aug 2022

Thomas Mardal har fått VM-deltakinga litt på avstand, og er no klar for sitt andre store meisterskap denne sesongen. Senior-EM går denne av stabelen i den tyske storbyen München, og han skal kaste i ei av kvallik-gruppene i slegge onsdag morgon/føremiddag (09.35/10.50). Evt finale er torsdag kveld kl 20.10.

München var arrangør av sommar-OL i 1972, og det er same arena (olympiastadion) som skal huse friidrettsøvingane under EM-veka. Som sagt vert dette det andre store internasjonale meisterskapet som Thomas deltek på denne sesongen. Uttaket er basert på plassering på world ranking, og til EM er det totalt 26 utøvarar som får vere med i dei tekniske øvingane. Nålauget er blitt trongare enn før, det ser vi på antal deltakarar og ikkje minst høgare kvallik-krav (kravet til det avlyste meisterskapet i 2020 var 74.45 m..).

Thomas har fått ein god treningsperiode etter at han kom heim frå VM i USA, men har slite litt med ei stiv hofte under og etter VM. Vi håpar allikavel at han får ei positiv oppleving, og klarar å kaste opp mot årsbeste. I VM gjekk finale-plass på høge 74, vi kan vel forvente nokolunde same grense for finaledeltaking under EM. Med pers frå fjoråret på sterke 76.74m, og årsbeste frå Bislett Games på 74.81, veit vi at han har finale-lengder inne om teknikken stemmer og kroppen spelar på lag.

Du kan følgje EM på NRK sine direktesendingar, i tillegg finn du mykje informasjon på friidrett.no. 

GFIL ynskjer Thomas all lukke i meisterskapet, vi er uansett utruleg stolte av kva du har fått til!!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.