Romjulstrening i Firdahallen fredag 30 desember klokka 1300-1500

Postet av Gloppen Friidrettslag den 26. Des 2016

Alle er velkomne til romjulstrening i Firdahallen fredag 30 des klokka 1300 til 1500. Vi starter i gamlehallen med ballspel og flyttar etter kvart ned i nyeanlegget. Jan Otto Aae er ansvarleg for treninga. Han er seniortrenaren vår med sine 68 år i dag 2 juledag. Still going ! Planen var å ha treninga som vanleg på torsdag men vi fann ut at det var litt lite gunstig å trene samstundes som GHK hadde handballturnering. Ta med dokke venner og bli med på ei god basketøkt til oppvarming. Det er veldig kjekt. Her er alle idrettar inviterte og alle gamle og nye som finn det tenleg med litt aktivitet og god idrettsleg søje.


Laurdag- nyårsafta kl 1200 ( så er ein klare til steikja )vert det god gammal basisøkt i gamlehallen. Vi varmar opp ute og har 45 min effektiv økt inne .Her vil GFIL spesielt oppmode handball og fotball utøvarar å møte opp så kan vi ha ei god fysisk økt på tvers av idrettane.

Velkomne !
Gloppenkalenderen 2017

Postet av Gloppen Friidrettslag den 24. Nov 2016

Er å få kjøpt på Sporten, Sparebanken og Rønnekleiv eftf i Hyen. 100 kroner og du har bilder frå heile kommunen tatt av lokale fotografer. På bildet er det Lisbeth Stensaker som reklamerer ! Det er Black Friday i morgon, men dessverre kan vi ikkje ha kalendaren på "tebød". Men der er mykje anna å få te gode prisar på G-sport.
Fin kveld på Gloppen Hotell

Postet av Gloppen Friidrettslag den 16. Nov 2016

Ei solid historie vart presentert på Gloppen Hotell i dag." Laks, Lordar og Lokalmat" er boka som fortel om Sivertsens og Gloppen Hotell gjennom 150 år. Gloppen fil har i 22 år hatt eit godt samarbeid med Gloppen Hotell og vi er stolte av å vere på same lag. I starten var det plenslått og rydding rundt hotellet, dei seinare år har det vore forskjelleg dugnadsarbeid. For ikkje å gløyme alle dei gode måltida under treningssamlingar og klubbkveldar. Vi har aldri gått svoltne heim! På bilete ovanfor ser du Preben, Dag-Håkon og forfattar Ove Eide i lag med Ole Bent Søreide som representerer Gloppen Friidrettslag denne kvelden.
Eleiko treningsplattform til salgs

Postet av Gloppen Friidrettslag den 8. Nov 2016

Eleiko Olympic 2,5x3m - brukt sidan hausten 2012. Innkjøpt til trimrommet i Trivselshallen. No er det ikkje bruk for den der lenger så eigarane GFIL og GHK ynskjer å selje den. Friidretten , Handballen og Vektløfting har treningsareal andre stader enn i trimrommet i Trivselshallen. Ta kontakt med Gloppen Fil mobil 41415380 dersom det er interesse.
Thomas Mardal , GFIL (19) fekk 50.000 kroner i Furorestipend

Postet av Gloppen Friidrettslag den 23. Okt 2016

STIPEND: Thomas Mardal (19) frå Gloppen fekk 50.000 kroner i stipend frå Furorestipendet til Sparebanken Sogn og Fjordane. Nils Ove Roset, leiar i Gloppen friidrettslag, delte ut prisen laurdag under middagen på treningssamlinga i Gloppen.

Thomas Mardal frå Gloppen er kort og greitt ein av landets mest spanande kastarar.


Foto:O.M.Mardal


Sandane: Laurdag fekk friidrettsutøvaren frå Gloppen Thomas Mardal utdelt 50.000 kroner i stipend frå Furorestipendet som Sparebanken Sogn og Fjordane har.

- Det er rett og slett fordi han har etablert seg i toppsjiktet i både norske og nordiske meisterskap som junior, og har sanka medaljar i alle sine øvelsar diskos, slegge og kule, heiter det i grunngjevinga frå juryen.

I Jr. NM i sommar tok han jamvel gull i både diskos og slegge – og sølv i kule. At han i tillegg tok U20 krinsrekorden på 100m. vitnar om ein seriøs og hardtarbeidande idrettsutøvar som det blir svært spanande å følgje i åra framover.

Furorestipendet blir delt ut til talent i eller frå Sogn og Fjordane i alderen 15-30 år innanfor tre kategoriar: kultur, idrett og open klasse. Storleiken på stipenda vil variere frå 25 000,- til 100 000,-.

Fagjuryen er samansatt av personar med brei røynsle innan idrett, kultur og næringsutvikling frå fylket.

Gloppen Fil har hatt ein prat med Thomas etter utdelinga i går kveld, han er sjølvsagt utruleg glad for tildelinga og har reflektert litt over framtida.

Mine mål på friidrettsbana framover er først å kvalifisere meg til u23 EM i Polen neste år. Deretter siktar eg fram mot u23 EM i 2019 der eg har en drøm om å kvalifisere meg i både slegge, diskos og kule. Nasjonalt har eg eit mål om å kunne ta min første senior-nm medalje i løpet av dei komande åra, kanskje aller helst på Byrkjelo i 2018! Den store draumen må være å kvalifisere seg til eit senior EM eller VM i framtida. I dei komande åra skal eg satse meir på slegge enn eg har gjort fram til no. Sjølv om eg ikkje har valgt ein spesifikk øvelse å satse 100% på, har eg ein tanke om hvilken øvelse eg kan nå lengst i.

Eg planlegger å starte vidare studier neste år, og slik som det ser ut no er sannsynligheten stor for at eg havner i Florida for å studere. Eg har ikkje per dags dato valgt kva eg vil studere, men det å kunne kombinere idrettssatsing og studier slik dei gjer i USA verkar veldig spennande! Men det blir rart å reise vekk frå det treningsmiljøet eg har vokst opp i her i Gloppen. Eg har fått enormt god oppfølging her heime i alle åra eg har holdt på med idrett. Etter mine 3 år på firda VGS på idrettslinja valde eg å ta eit friår med fokus på jobb og trening. Men framtida ser lys ut, og det blir spennande å sjå kor langt det er mogleg å nå!

Vi er alle veldig glade for tildelinga. Det gjev nye muligheter og gjere det enklare å bruke tid på idretten framover. Heile idrettsmiljøet ynskjer lukke til vidare med treningsarbeidet !
Treningslaurdag den 22 oktober - NB redigert tidsplan.

Postet av Gloppen Friidrettslag den 15. Okt 2016

Aldersgruppene f.o.m dei som fyller 13 år i 2017. Påmelding samla frå moderlaga innan onsdag 19 oktober. 150 pr person.

1015 Løparar oppmøte Firdahallen. Inndeling i grupper: Sprint,mellom/lang . Alle kastarar møter direkte på Loggane 1030.

10.30 – 12.00

Sprintgruppa: Bakkesprint. Ansv.Reidar, Harald

Mellom/lang: Intervall. Ansv: Nils Ove

Begge gruppene i Bukta på grusvegane.

Kast Loggane: Slegge: Ansv Jørund

Spyd : Ole Morten.

Diskos: Ansv: Else

Kule: Ansv: Tore Andre Dale


Lunsj på Gloppen Hotell frå 1230 - 1315


1700 - 1900 Trening i Firdahallen - oppvarming inne ansv: Ole Morten

Mellom/lang: God og lang oppv ca 40 min ute + fotocelleløp etterpå.

Sprint: Drill/teknikk/ flytsprint/fotocelleløping. Ansv: Harald, Reidar.

Kast: Drill/slegge/diskos/kule/ spyd kastburet/med. ball evt uteøkt fram til Basisøkta.

1830 Felles basisøkt til slutt ca 30 min Nils Ove

Ansv. på dei forskj. disiplinane som første økt.

1930 (ca) Fellesmiddag i Stilstova. Litt underholdning blir det også.

Søndag vert det kast stevne på Loggane. Siste i 2016.


Dette er noko vi gledar oss til. Til felles inspirasjon og framgang. For ytterlegare info kontakt gjerne Gfil på 41415380 eller gloppen.friidrettslag@enivest.net
Treningstider hausten 2016

Postet av Gloppen Friidrettslag den 11. Okt 2016

Komande veke er vi i gang med alle treningane igjen. Det har vore ein flott sesong i 2016 og vi ser framover mot 2017. Treningstidene er å finne i menyen oppe på nettsida. Nyttar høve til å reklamere for den nye gensaren vår. Berre å hive seg rundt å kjøpe 350.
Gloppen Fil - Norsk friidrett - ein av satsingsklubbane 2016

Postet av Gloppen Friidrettslag den 27. Sep 2016

Henta frå nettsidene til Norges Friidrettsforbund !!

GloppSats 00 Logo.jpg

”Familiebildet” av satsingsklubben Gloppen FIL viser troppen som gjorde seg klar for avreisen til NM på Askøy sist sommer. (Foto: Gloppen FIL)

Gloppen – et skoleeksempel på godt naboskap

I Gloppen kommune bor det 5800 mennesker. Halvparten av dem driver idrett i de fem moderklubbene til Gloppen Friidrettslag. Den andre halvparten står i kø for å jobbe dugnad når det arrangeres NM i Breimsbygda!

20.09.2016 Thore-Erik Thoresen

Den niende satsingsklubben vi presenterer, er sentralt plassert i Gloppen kommune og Sogn og Fjordane fylke. Klubben har dype røtter i alle friidrettens fasetter med sterke løpere som Kristin Roset og Odd Bjørn Hjelmeset blant klubbrekordholderne. Men det er uansett kasterne som har servert den sterkeste kosten. Det har bokstavelig og billedlig talt gått kast i kast fra Kjell Ove Hauge og frem til Trude Raad, som stadig bringer gull, heder og ære fra internasjonale mesterskap for døve, og naturligvis Thomas Mardal, som allerede har fått sin internasjonale debut, og endelig med Elin Isane, som er det nærmeste du kommer broen over generasjonskløftene!

For i en klubb som har 1990 som stiftelsesår, har Elin tatt 14 sølv og seks bronsemedaljer i NM diskos siden 1995!

Les det én gang til:

20 NM-medaljer på 21 år!

Det eneste medaljeløse året hittil er 2008. Elin forklarer det slik:

”Fikk sønn nummer to i mai 2008. Ble ikke klar til NM det året.

Så det var årsaken til at Elin ikke var i aksjon i buret under NM i Trondheim. Førstemann, derimot, var planlagt med tanker på friidrettssesongen!

I slegge alene har klubben på de siste 22 mesterskapene prestert to gull, åtte sølv og fire bronsemedaljer! Og nå har klubben fått frem en pallkandidat i løp også; Vincent Førde var gull verd på 3000 meter hinder i 20 årsklassen i årets junior-NM på Brandbu! Nevnte vi kappgang? Merete Helgheim har tatt fem strake NM-gull i Hovedmesterskapet!

Historien fortsetter under bildene

”Brobyggeren” Elin Isane har tatt 20 NM-medaljer på 21 år! Her fra NM i Kristiansand 2012 sammen med sin tøffeste konkurrent og beste venninne i kastburet, Grete Etholm, som har tatt 22 NM-medaljer i diskos. Under: Elin i aksjon i Tønsberg-NM 2013. (Foto: friidrett.no)

Fem moderklubber og dobbelt representasjon

Gloppen Friidrettslag favner fem moderklubber:

* Breimsbygda IL

* Fjellhug/Vereide IL

* Sandane Turn og Idrettslag

* Hyen IL

* Brodd IL

- Vi har omkring 200 medlemmer i Gloppen FIL. De fem moderklubbene er alle fleridrettslag, alle fem har egne friidrettsgrupper hvor utøverne stiller for sine egne klubber til de er 15, med dobbelt representasjon når utøverne er mellom 15 og 19 år, som et nøkkelord. Eller med andre ord: De representerer moderlagene når det er aldersbestemt, og så Gloppen FIL når det er junior og seniorstevner. Ordningen funksjonerer perfekt, vi er antagelig en av de beste klubbene i landet akkurat på dette området, fastslår styreleder Nils Ove Roset fast.

Klubben fremstår dermed som selve skoleeksempelet på hva godt naboskap og samarbeide kan lede til.

- Det ryktes at når det er store mesterskap i Breimsbygda, må dere sette begrensninger på maks tre medlemmer fra hver familie til dugnad?

- Akkurat den opplysningen kan jeg ikke bekrefte. Derimot sliter vi med å få funksjonærer til vanlige stevner. Men ja, det er ikke vanskelig å få frivillige funksjonærer når det er snakk om NM, sier Roset.

Ildsjelene står bak her også

Tilfeldighetene råder aldri i Gloppen. Det er således ingen tilfeldighet at den tilsynelatende enkle arenaen Loggane er landets desidert største talentutviklingsbase innen kast. At ildsjelen og kastmentoren Jørund Årdal bor 200 meter fra denne banen er en like liten tilfeldighet som at huset, som inneholder alt som har med styrketrening å gjøre, ligger 300 meter i den andre retningen fra hjemmet til Jørund.

- Vi er, som alle andre, personavhengige. Over tid har vi skapt et godt omdømme der absolutt alle får prøve seg, alle får rettledning og alle får se mulighetene. Jørund har vært en fellesnevner og naturlig samlingspunkt siden 1990. Han er mentoren, som evner å få ungdommen til å prøve seg. Jørund er den som bygger miljø og gir ungdommen mulighetene der alle får delta, noen blir bedre, men alle trener sammen og kan på den måten se mulighetene, er ordene til styreleder Roset.

- På løpssiden er det ikke bare Vincent Førde, selv om han akkurat nå er den mest synlige. Vi har gode grupper innen sprint og mellom/langdistanse, men når det gjelder lange løp, er det en kjensgjerning, ikke bare hos oss i Gloppen, at det å bli god til å springe langt, er veldig slitsomt og krever enormt med vilje både fra utøver og trener.

Historien fortsetter under bildene

Loggane kastarena – her blir talentene til og her startet Thomas Mardal sin karriere, som i sommer resulterte i deltagelse i junior-VM i Polen. (Foto øverst: Gloppen FIL, foto under: friidrett.no)

Ikke bare kastere fra Gloppen: Merete Helgheim er blitt gullgrossist i NM kappgang på bane, Vincent Førde vant gull på 3000 meter hinder i junior-NM på Brandbu. (Foto: friidrett.no)

”Får det vi ber om”

At den niende satsingsklubben vi presenterer står i en særstilling i hjemkommunen, er en kjensgjerning. Det er idretten generelt og friidretten spesielt som har satt denne kommunen på idrettskartet i Norge.

- Vi har et veldig godt forhold til kommunen, og vi får som regel ”ja” når vi spør om noe, kommer det fornøyd fra Nils Ove Roset. Han leder en klubb som jevnlig er godt synlig som en av Norsk Friidretts mest trofaste mesterskapsarrangører med Breimsbygda og Byrkjelo som selve navet i hjulet. Breimsbygda IL arrangerer mens Gloppen Friidrettslag sørger for det sportslige.

Og allerede i 2018 skal Hovedmesterskapet – NM – arrangeres i Byrkjelo!

- Hvordan ligger dere an på dommersiden?

- Dette er en jobb som hele kommunen er med på. Vi utdanner frivillige dommere i den grad at jeg antar at vi er blant landets beste på dommersiden. Vi er gode arrangører og ”Glopparane” er gode, slår Roset fast og benytter anledningen til å fremheve klubbavisen, ”Gloptimisten”, som også er verd et besøk der den regelmessig utkommer på klubbens nettsted:

http://www.gloppenfil.no/

Historien fortsetter under bildene

To sterke kastkort som har preget resultatlistene hjemme og ute de senere årene: Trude Raad (over) og Marte Rygg Årdal. (Foto: friidrett.no)

Mannen med sleggekofferten! Jørund Årdal fikk kofferten i gave i forbindelse med bursdag. Den er spesiallaget og står for en støyt. (Foto: friidrett.no) Under: Gloppens tropp til årets junior-NM på Brandbu. (Foto: Gloppen FIL)

Fyldig søknad for å bli satsingsklubb

Gloptimisten… Og et annet ordspillet ligger der i dagen:

Gloppen er toppen!

Det var da også en knallsterk søknad klubben sendte Norges Friidrettsforbund, en søknad som er med på å forsterke inntrykket av en klubb og et klubbmiljø som vet hvor de vil. Vi tar like godt med deler av denne søknaden og gjengir den like selvsagt på nynorsk, som den ble skrevet på:

”I utlysinga heiter det at "Klubber med et velfungerende styre og organisert friidrettsaktivitet for ungdom oppfordres spesielt til å søke". Dette er ei grei beskriving av GFIL. GFIL er ein overbyggingsklubb mellom 5 moderklubbar i Gloppen kommune i Sogn og Fjordane. Utøvarane i moderklubbane får bli med på GFIL-treningane frå 13 år, men representerer moderklubbane i UNM. GFIL har difor sitt hovudengasjement når engasjement når det gjeld ungdom 13-19 år. GFIL har og samarbeid med Firda vgs som har idrettsline og gjev tilbod til nye elevar som kjem til skulen, både på idrettslina og andre liner. For å skape større treningsmiljø og rekruttere breiare har også GFIL tatt inititativ til og støtt for størsteparten av arbeidet med gjennomføring av ulike samtreningsformer/modellar med andre idrettslag i kommunen. Utøvarar frå mindre klubbar i fylket hospiterer også med jamne mellomrom hjå moderlaga og på GFIL-treningane. GFIL og moderlaga tar også på seg oppgåver for friidrettskrinsen og arrangerer også landslagssamlinga i kastprosjektet, der ei ny er planlagt i mai, berre slegge denne gongen. Samtreninga og tankegangen bak dette samsvarar med eit treårsprosjekt Sogn og Fjordane Idrettskrins arbeider med: Gode saman, der eitt av dei 3 overordna måla er å
"etablere og prøve ut ein modell for fellesidrettsleg kraftsenter, i definert lokalmiljø med vgs. m/idrettsfag, som sikrar gode utviklingsvilkår for unge utøvarar " Gloppen kommune med Firda vgs med idrettsline i samarbeid med lokallaga i Gloppen er peika ut til å etablere og prøve ut denne modellen. GFIL vil naturleg stå sentralt ut frå det arbeidet dei alt har gjort. Dette vil då gjelde spesielt gruppa vgs-elevar, 16-19 år. Dette er krevjande, men vi meiner det vil vere verdifullt for friidretten om det blir etblert ein slik modell der friidretten står sentralt. Verdifullt som modell og eksempel både på fylkes- og landsplan. I dette arbeidet vil det vere verdifullt for GFIL å kunne bruke ressurspersonar frå NFIF som "sparringpartnarar" i eit slikt utviklingsprosjekt. Og få tildelt noko økonomiske ressursar og støtte til innkjøp av utstyr som vil vere nødvendig i eit slikt prosjekt. GFIL har tidlegare vore med i fleire tradisjonelle klubbutviklingsprosjekt, og vi søker no å bli satsingsklubb for å vidareføre og vidareutvikle aktivitetar og tilbod som har kome som resultat av desse tidlegare klubbutviklingsprosjekta. Ikkje for å gjennomføre ein ny "startpakke" når det gjeld klubbutvikling!”

Som man skjønner: Søknaden ble godtatt!

Sterke karer fra Gloppen FIL som dominerte i både junior-NM på Brandbu (over) og i NM på Askøy, hvor det ble sølv til Steinar Kleppe, fjerdeplass til Evald Devik, Thomas Mardal på sjette- og Hans Sande på tiendeplass.. (Foto: Gloppen FIL)

Dette er Satsingsklubb 2016
GFIL langerma treningsskjorte til salgs !

Postet av Gloppen Friidrettslag den 17. Sep 2016

I vår fekk vi på plass ein GFIL Team Extra skjorte til dei som greidde Nm og JrNm kravet. Ei skjorte som var litt eksklusiv. Den vil vere til utdeling etter kvart som utøvarar greier krava til meisterskapa. No har vi ei liknande skjorte i salg. Den har ikkje Team Extra profilering og er i ein annan farge - lys blå. Den profilerer alle sponsorane til liks med den andre. Skjorta vert å få kjøpt for kroner 350,-. Alle størrelser er tilgjengelege både i dame og herre. Alle trenarar, leiarar, aktive og støtteapparat elles kan kjøpe skjorta. God profilering . Kvalitetsprodukt frå vår klesponsor Craft. I mange år no har vi delt ut gratis både hettejakker, overtrekksjakker, kvite t-skjorter og no sist Team Extra skjorta. Dette for å syne godt igjen og sikre god profilering. Vi har lukkast med dette og sikrar for tida gode langsiktige avtaler med alle våre sponsorar. Håpar dette siste tilskotet på klesfronten fell godt i smak. Ta kontakt med Nils Ove (41415380) eller Birgith(91714425) så har du skjorta før du veit ordet av det.
Retura Nomil A/S har signert for nye tre år i samarbeid med Gloppen Fil

Postet av Gloppen Friidrettslag den 12. Sep 2016

Det er berre gledelege nyhende for tida ! Utøvarane presterer topp. Kjekke turar for både unge og gamle. Synd sesongen snart er over ! Økonomigruppa med Gunnar Hole i spissen har arbeidd godt i fleire år. Retura Nomil A/S har vore med oss i 3 år. I dag signerte bedrifta med hovudsete i Gloppen og Eidsmona ny treårsavtale med Gloppen Fil til over 2019. Det er heilt avgjerande for friidretten at vi har med oss slike som Retura Nomil A/S. 2016 har vore eit krevjande år økonomisk. Høg aktivitet, gode toppresultat og stor breidde på Jr nivå er kostnadskrevjande og utfordrande for ein liten klubb som GFIL. Kombinasjonen av profilbevisste utøvarar og leiarar, kontinuitet i styret og økonomigruppe samt ein god giv i alle moderlaga har gjort oss i stand til å lande også denne sesongen på ein administrativ god måte.
Flott Um helg i Sandnes

Postet av Gloppen Friidrettslag den 6. Sep 2016

Friidretten hadde ei flott helg i Sandnes. Aldersbestemt Nm er årets høgdepunkt for våre unge fremadstormande utøvarar. Dette meisterskapet tar pulsen på friidretten både lokalt og nasjonalt. Um er moderlaga sitt meisterskap. Vi skulle så absolutt hatt eit UM på heimebane næraste tida. Utan tvil det viktigaste stevnet for å sikre god rekruttering. Utan unge til å ta tradisjonane vidare blir det tynt. I Gloppen har vi lange tradisjonar for god friidrett og våre unge aktive var heilt på topp i helga. Mange flotte persar og topp stemning alle dagane. Vi ankom Sandnes torsdag ettermiddag og fekk sett opp lagstelt på dertil svært eigna stad like ved bana. Alle budde på Hotell Sverre midt i Sandnes sentrum og 8 minutt gange frå bana. Gode sosiale stunder både ved bana og under fellesmåltida på kvelden. Det er også flott å sjå mangfaldet i lagsdrakter frå Gloppen. Alle klubbane var representerte. Flott. Den av våre utøvarar som imponerte mest var Thomas Mardal i sine tre kastdisiplinar, slegge, kule og diskos. Vi tar av oss hatten for prestasjonane. No står den internasjonale arena og ventar. Det blir spennande år framover. For hans del er Um karrieren over, men mange står i kø for å vere med etter han. Det er vi glade for. Vi gledar oss allereie til Bergen og Fana stadion første helga i september 2017.


Våre to landslagsutøvarar U20 Nordisk på Island

Postet av Gloppen Friidrettslag den 16. Aug 2016

I helga deltok desse to staute karane på Nordisk jr landskamp. Gfil gratulerer med topp innsats. Særdeles gode representantar for toppidretten i Gloppen og Sogn og Fjordane.

Gloppen Friidrettslag - Team Extra 2016

Postet av Gloppen Friidrettslag den 6. Aug 2016

Aktive , trenarar og leiarar på Jr Nm 2016 Brandbu.
Thomas med nytt Diskos gull i går og Vincent med gull på hinder.

Postet av Gloppen Friidrettslag den 6. Aug 2016


Ein kjempedag for friidretten i Gloppen på Brandbu stadion. Thomas sitt gull med 55,85 med 1,75 kg diskosen er det andre i rekka. Vi hugsar alle gullet på heimebane frå i fjor. I år har Thomas persa til 57,73 på Sparebankleikane og har ellers 57,64 og 57,48 og 56,21 som beste konkurranser i 2016. Nm gullet og Persen i fjor var 56,57m. I går gjekk gullet til Thomas med ein margin på omlag 8 meter. Suveren seier. Det var ufyselige forhold så vi alle var svært nøgde med heile 3 kast over 55 meter. Neste år er han i eldste juniorklassen U23 og skal kaste med 2 kg Diskos. Gloppen fil gratulerer med eit flott Nm gull. Det er viktig for friidretten at vi har utøvarar som viser vei både i trening og konkurranser.

Vincent Sondre Førde gjorde ein topp prestasjon på hinder. Han persa og forbetra sin eigen Jr Krinsrekord med 2 tideler frå tidlegare i sommar. Eit svært godt gjennomført løp der han gjekk etter skjema til 9.15 . Vincent er ein treningsvilleg kar som har erfart at trening gjev resultater. Utruleg kjekt at vi endeleg greidde ein gullmedalje i Nm samanheng i løpsøving. Vi må tilbake til Nm senior i 1999 på Byrkjelo at vi har medalje på løpsdistanser. Med meir trening banken er Vincent ein topp nasjonal senior løpar på hinder.

Robert Andre Moldestad debuterte på Nm på 100 meter på ein glimrande måte. Årsbeste i godkjent vind. Denne gongen 1,6 motvind og 12,01 sek. Flott gjennomført. Snart UM og årets mål.

Ingrid Hjelle Roset fekk 61,45 og nr 13 på 400. Trangt nålauge. ho måtte greidd pers under 59,4 om ho skulle gått vidare.

Lisa Selsvik presterte heilt opp mot sitt beste i slegge og blei nr 6 og hadde jevn auke i prestasjonene utover i konkurransen.

Vi har hatt fotograf ute på bana og fange eit fint bilde av Thomas.

Stor Gfil tropp til Jr Nm på Brandbu

Postet av Gloppen Friidrettslag den 1. Aug 2016


Gfil løparar og ein Jølsterløpar klar for innsats på JrNm

14 individuelle utøvarar + ein ekstra stafettløpar stiller til start på Brandbu. Heile 8 av desse er påmeld i slegge, dette er øvinga der vi også har dei beste medaljesjansane. Sikre medaljekort her er Thomas Mardal og Evald Osnes Devik, begge hadde flotte plasseringar i NM senior på Askøy sist helg. Magnus Rygg Storsletten, Hans Sande og Lisa Selsvik ligg rett bak medaljenivå. Dei andre som er med i slegge, Håkon Fjellestad, Steffen Fjellestad og Håkon Hjelle Roset, må kaste med tyngre slegge enn vanleg og må konkurrere mot 2-3 år eldre utøvarar.

Thomas Mardal er gullfavoritt i diskos, og klar medaljekandidat også i kule. På 3000 m hinder har vi også håp om medalje til Vincent Sondre Førde, han har levert ein sterk sesong så langt, m.a med ny jr-krinsrekord på distansen. Han skal også springe 800. Treningskameraten Matias Førde frå Jølster stiller på 800 og 1500 m. Han reiser saman med Gfil og trenar med klubben.

Dei andre deltakarane er Simon Lidal i spyd, Kjersti Hjelle Eide i høgde, Ingrid Hjelle Roset på 400 m, Robert Andre Moldestad på 100 m og Jon Rolf Skamo Hope på 5000 m. Vi stiller også lag på 1000 m stafett i M-U20. Det er svært kjekt å endeleg stille lag på 1000 stafett igjen. Sist var under UM i 2012 på Askøy. No springe Robert andre Moldestad, Marcus Røed Frøyset, Thomas Mardal og Vincent Førde på laget. Vi gledar oss til dette. Spennande dagar for mange då vi har mange debutanter med denne gongen. Vi skal bu på Hadeland hotell og satsar på ein flott helg ned friidrett og sosialt samvær. Årets høgdepunkt for juniorane.

Thomas Mardal nr 6 i Diskos og Elin Isane nr 10

Postet av Gloppen Friidrettslag den 29. Jul 2016

Thomas Mardal kasta 2 kg diskosen 50,56m og blei nr 6 under kveldens Nm konkurranse på Askøy. Dette er eit stykke bak Persen på 52,97.

Elin Isane deltok i kule og kasta 11,50m og det holdt til ein 10 plass. Ein flott dag på Askøy er over. 2 seniormedaljer til Gloppen Fil er flott.

Nm bronse på Trude Raad

Postet av Gloppen Friidrettslag den 29. Jul 2016

Etter ein flott konkurranse vart Trude nr 3 i slegge under årets Nm med 63,28m. Vinnaren vart Beatrice Llano på 65,42m nr 2 vart Mona Holm på 64,28. . Marte Rygg Årdal, tok 6 plassen på 52,93m.
Nm gull på Merete !

Postet av Gloppen Friidrettslag den 29. Jul 2016

Gull og ny Krinsrekord for Merete Helgheim Gfil i kveld på 3000m kappgang. Tida lyder 13,39,80 min. Gratulerer !
Vi er klare for NM !

Postet av Gloppen Friidrettslag den 26. Jul 2016

Gfil hadde forrige veke stor trening på Byrkjelo. Mange Nm deltakarar og andre trena godt og hadde det kjekt ilag. Flott å framstå som eit stort felleskap. At friidretten står samla på junior og seniorsida er svært viktig både for dei som deltek no og for framtida. Vi som styrer med dette kvar dag ser at fellestreningar er gull verdt. No er det Nm helg på Askøy og vi reiser nedover komande torsdag. Helga etter er det JrNM på Brandbu. NM er sesongens store mål for alle. Fleire har forhåpningar om medalje og nokre skal debutere. Vi gledar oss. Følg med på heimesidene til GFIL og facebook komande helg. Heimesidene til arrangementet er

http://nmfriidrett2016.no/
Nordfjord Skifer - tre nye år med GFIL

Postet av Gloppen Friidrettslag den 14. Jul 2016

Nordfjord Skifer - naturstein av høg kvalitet


http://www.nordfjordskifer.no/


Samstundes med at utøvarane våre preppar formen mot VM og NM er andre i sving med å sikre framtida for nye årganger med gode utøvarar. Det er stas at vår gode samarbeidspartner Nordfjord Skifer synes godt om friidretten ! For nokre dagar sidan signerte bedrifta forlenga avtale i nye 3 år fram til over 2019. Vi er takknemlege for den uvurderlege støtta vi får. Økonomigruppa i laget gjere ein super jobb for friidretten og bidrar til gode relasjoner mellom bedrift og klubb. Skal utøvarar og miljø utviklast må mange ledd fungere. Er ikkje økonomien i orden vil det frivillege trenararbeid og administrasjon gradvis ebbe ut. Ikkje noko er så slitande som dårleg økonomi. Takka vere gode sponsorar og interesserte bedriftsleiarar har friidretten gode vilkår. GFIL vil at utøvarar skal få utvikle seg og få mulighet til å realisere sine mål og arbeider kvar økt for dette. Økonomigruppa melder om "steinharde" forhandlingar som føregjekk i rolege former.
Thomas Mardal klar for Junior-VM

Postet av Gloppen Friidrettslag den 12. Jul 2016

Laurdag 23 juli om føremiddagen er det diskoskvalifisering i VM for Thomas. Finalen går dagen etter, og er siste kastøving i meisterskapen som er flytta frå Kazan i Russland til Bydgoszcz i Polen, på grunn av at Russland er utestengt frå all internasjonal friidrett inntil vidare.

Thomas har meisterskapserfaring frå EM i Eskilstuna i fjor, då var han ca. 2 m frå å nå finalen. I år er han sikrare på større lengder så vi har godt håp om å sjå han i finalen. På den internasjonale rankinglista ligg Thomas på ca. 23. plass med 57,73, erfaringsmessig vil ca. 56 m halde til finaleplass. I Verdsungsdomsspelen i Gøteborg sist helg var han ca. 1 m bak svensken Jakob Gardenkrans som ligg som nr. 3 på verdsrankinga. I fjor måtte Thomas ha klaff for å nå finalen, i år vil han klare det også med for han eit middels resultat.

Den norske troppen reiser måndag, Thomas får eit par treningsøkter i Polen før konkurransen. Romkameraten, vossingen Marcus Thomsen, skal i elden allereie tysdag, han er medaljekandidat i kule og her sett norsk juniorrekord med 20,23 denne sesongen.

GFIL ønskjer Thomas lukke til i Polen!
Trude Raad tok gull i Døve VM

Postet av Gloppen Friidrettslag den 28. Jun 2016

Trude tok eit nytt VM-GULL for døve i Bulgaria i dag med eit kast på 62,62. Det var hard kamp om gullet, ukrainske Rymma Filimoshkina kasta 61.63 på sølvplass. Russarane var ikkje utestengt frå denne meisterskapen, dei tok bronsemedalje. Gloppen Fil gratulerer. Det er veldig kjekt at Trude no er stabil på gode lengder.
Uten gode støttespelarar er det uråd å drive gloppenfriidretten !

Postet av Gloppen Friidrettslag den 27. Jun 2016


God profilering av støttespelarane er avgjerande for å drifte gloppenfriidretten. Alle Gfil sine sponsorar var godt profilerte under stevnet. Takk også til Mardal Rør A/S og Tine Meierier som støtte arrangementet.

BBIL vart premiert med gavekort frå Extra for den klubben med flest på resultatlista. Sandane Turn og IL kom hakk i hæl. Gratulerer.
Ny jr krinsrekord U20 til Thomas Mardal i slegge 6kg!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 26. Jun 2016

Ny juniorkrinsrekord i slegge av Thomas Mardal, Gloppen FIL under Sparebankleikane. Med 67,16 med 6 kilosslegga sletta han Steinar Kleppe, Florø T&IF sin rekord frå 2007 på 66,34.
Vi gratulerer! . Thomas er kvalifisert til JrVM i diskos- kanskje han kan greie kravet i slegge også ?. Då må han kaste 68 meter !!
Gloppen-kastarane gjorde det skarpt og Vincent klarte NM-kravet på 3000m hinder!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 25. Jun 2016

Gloppen Friidrettslag hadde fem utøvarar i aksjon under alitestevnet på Bislett fredag kveld.

Trude Raad vann slegge kvinner senior med små¨pene 61.05, og viser stabil kasting. Elin Isane vann diskos med åstbeste 47.71m, og nærmar seg NM-forma!

Thomas Mardal var heilt opp mot årsbeste i diskos, med 52.43m vart det 3.plass. Thomas sette forøvrig ny jr.krinsrekord under Sparebankleikane kvelden etter (laurdag 25/6) med resultatet 57.73m (1.75kg).

I slegge vart det 3.plass til Evald Osnes Devik (58.55m), mens Hans Sande tok 4.plassen med 53.64m.

Laurdag var det Vincent Sondre Førde sin tur og gjennomførte eit sterkt løp på hinderfestivalen på Jessheim i dag. Vincent klarte med dette NM-kravet på 3000m hinder og Gloppen fil gratulerer! Slik ser junior-19 statistikken i SFj (og innanfor Firda Tidend sitt dekningsområde :-) ) gjennom tidene slik ut:
Odd Bjørn Hjelmeset GFIL 9:21.42 1990
Vincent Sondre Førde GFIL 9:24.21 2016
Bjarte Bogstad Breimsbygda 9:24.90 1982
Kjell Øygard Jølster 9:25.7 1981

Beste ikkje -gloppar/jølstring er Sander Sekkingstad Terum Aurland 9.28.60 2012Sparebankleikar på Byrkjelo, Elitestevne på Bislett, Hinderfestival på Jessheim og Døve VM i Bulgaria

Postet av Gloppen Friidrettslag den 24. Jun 2016

Komande dagane skal mange i aksjon på friidrettsbana. På heimebane er Sparebankleikane i gang i kveld. Over 200 er klare til start. Dette er det viktigaste rekrutteringstevnet i fylket og alle aktive i alle aldrar deltek her. Godt anlegg og gode arrangørar kjenneteikner Byrkjelo. Arrangørane er Gloppenalliansen som er ei samanslutning av friidrettsgruppene i moderlaga Fj.V, Brodd, STIL, Hyen og Breimsbygda + Gloppen friidrettslag. Siste åra har Jølster vore med i arrangørstaben. Det et vi stor pris på.

GFIL sender også avgårde våre landslagsutøvarar til Bislett i kveld (fredag) på Elitestevne der. Hans Sande, Evald Osnes Devik og Trude Raad kaster slegge og Thomas Mardal deltek i diskos med seniorredskap (2kg). Dei kjem heim att og viser seg fram på søndag under Sparebankleikane.

Laurdag springe Vincent Sondre Førde sitt første hinderløp for sesongen. Han debuterer på Jessheim under Hinderfestivalen på hoveddistansen 3000m hinder.

Tysdag er Trude på Døve VM i Stara Zagora, Bulgaria. Ho kaster der tysdag over helga. Det blir spennande. Jørund er med som trenar.

Vi ynskjer alle lukke til med aktive dagar !45 barn i full aktivitet !

Postet av Gloppen Friidrettslag den 24. Jun 2016

Suksess med Friidrettens dag på Byrkjelo onsdag. 45 barn i full aktivitet frå Kl 10 til 15. Takk til alle instruktørane som fekk denne dagen gjennom med høg kvalitet på instruksjon og godt måltid til lunsj. Med påsmurte grove rundstykker med ost og skinke er dagen sikra. Takk alle ! På nettsida vår under bilder kan de kose dokke å sjå.
Trude Raad er klar for VM i Bulgaria

Postet av Gloppen Friidrettslag den 17. Jun 2016

Vi gratulerer Trude Raad med uttaket til VM for døve i Bulgaria. Vi er stolte og ønskjer lykke til i meisterskapen. Les meir på krinsen si nettside.
Med Nm i sikte !

Postet av Gloppen Friidrettslag den 5. Jun 2016

Den erfarne generasjon med 12 senior Nm på CV - Trude Raad og den nye generasjon her representert ved Kjersti Hjelle Eide nyleg kvalifisert til Nm med 1,66m i høgde. Gfil gratulerer begge med flott innsats under årets Framoleker.
Gloppenklubbane med mange utøvarar i sving under Framoleikane på Fana stadion

Postet av Gloppen Friidrettslag den 5. Jun 2016

Gloppen er ein stor friidrettskommune. I helga har det vore stormønstring på Fana stadion. Seniorar og aldersbestemte klasser har konkurrert i flott sommarveir. Kjekt å vere samla så mange.
Trude med flott sesongopning

Postet av Gloppen Friidrettslag den 5. Jun 2016

Ein flott sesongdebuterte av Trude i sleggeringen under Framoleikane i dag. 64,64m er knappe 40 cm bak pers. Heile 3 kast over 64 m. Beste serien ho nokon gong har kastaGfil gratulerer
Else og Simon med gode kastresultat på Framo

Postet av Gloppen Friidrettslag den 3. Jun 2016

46,92 på Else Lundestad Bakkelid under årets Framoleikar. Ny årsbeste og svært nær persen for 20 år tilbake på 47,68m. GFIL gratulerer !

Simon Lidal var også nær persen frå tidlegare i vår. Med 50.10 i spyd vart han nr 3 og like bak pers på 50,21m. Flott innsats.

Mellom og langdistansegruppa i fin framgang !

Postet av Gloppen Friidrettslag den 30. Mai 2016

Mellom og langdistansegruppa har hatt sin faste mengdeøkt onsdager gjennom heile treningssesongen. No på våren har vi flytta denne til mandagane. Buktaveiene er ein flott arena for mengdeløping. Gode grusvegar er det beste for beina. Her har vore svært godt oppmøte kvar gong. Desse som her er avbilda har vore på kvar ei trening. Her er alt frå svømmere via fotballspelarar til toppløparar og topp langrennsløpar. Alle finne sin plass under intervalltreninga. For dei beste har dette vore den viktigaste løpsøkta i veka. Her har dei blitt utfordra på mengde og terskelfart.Treningsresultata er lette å måle både på tid og distanse. Alle har gjort flotte framsteg denne vinteren. Dessverre fekk Matias Førde eit ubeleileg avbrekk i 3 veker grunna influensa. No ser han ut til å vere ovenpå igjen. Vincent har allereie persa mykje på 3000m.
Magnus Rygg Storsletten, Hyen IL med krinsaldersrekord i slegge G16 - 5kg

Postet av Gloppen Friidrettslag den 30. Mai 2016

magnus rygg storsletten.png

Loggane Open søndag

Ny aldersrekorden i klasse G 16 lyder på 59,03 og er også årbeste for klassen i Norge i år. Den gamle rekorden tilhøyrde Thomas Mardal, STIL og var på 57,68. Resultatet er knappe fire meter frå kravet til U 18 EM. GFIL gratulerer den nye rekordhaldaren! Magnus har lenge vore ein svært lovande sleggekastar og har hatt jamn framgang kvar sesong. Trenar og Mentor Jørgen Holme var særs nøgd med eleven.
Gloppenmeisterskap under flotte forhold på Byrkjelo.

Postet av Gloppen Friidrettslag den 26. Mai 2016

Glimt frå kveldens flotte stevne i godveir til ein forandring frå tidlegare år. Mange gode resultat og ikkje minst ein super kveld å rekruttere unge utøvarar.

Ca. 50 deltakarar. Thomas Mardal viste at VM-formen er i anmarsj med 57,64 i diskos(1,75 kg). Det er ny juniorkrinsrekord og ei forbetring av sin eigen rekord frå oktober i fjor som var på 56,57. Samtidig er han no godt over VM-kravet på 55,00 så finaleplass i VM er eit realistisk mål.

Steinar Kleppe jagar krinsrekorden i slegge, i kveld vart det 62,64. Den 36 år gamle rekorden til Ove Farsund på 64,20 kjem nok ikkje til å overleve denne sesongen!

Veteranen Else Lundestad Bakkelid kasta diskosen solide 45,68, ho nærmar seg no dei beste seniorane i landet. Den 20 år gamle persen er det no berre 2 meter fram til!

Mange fine duellar i dei yngre klassane lovar bra for friidretten i kommunen.
Kaststevne i Halle komande helg - Thomas deltek !

Postet av Gloppen Friidrettslag den 19. Mai 2016


Thomas Mardal, GFIL deltek i Halle i Tyskland på det store kaststevne der komande helg. Han er påmeldt i både diskos 2 kg U23 klassen og i diskos 1,75kg U20 klassen. Det blir spennande å sjå om det blir pers i helga. Han har 50,52 med 2 kg frå oktober i fjor og 56,57 med 1,75 også det frå oktober i fjor. Vi ynskjer lukke til ! Sjå innom heimesida til stevne for å bli oppdatert .


http://www.hallesche-werfertage.de/
Sparebankleikane 24-25 og 26 juni 2016 på Byrkjelo Stadion - påmelding frå i dag 11 mai.

Postet av Gloppen Friidrettslag den 11. Mai 2016

Funkjsonærliste - vert sendt alle på lista pluss leiarane i Friidrettsgruppene i moderlaga !

Stemneleiar: Knut Lunde

Ass.stemneleiar: Birgith Hjelle Roset

Sekreteriat: Birger Berge

Skrivarar: Kjellfrid Gloppestad/Margit Nyhammer/ Inger Lise Vereide/ Olav Osnes Devik

Speaker: Dagfinn Nyhammer

Påmelding/startlister: Jørund Årdal

El tid, Siw Ingunn Hjelle, Morten Leirgul, Vegard Sælen, Ole Tom Flølo

Vind -løp: Jon R Hauge, Olav Holvik.

Vind Lengde/tresteg: Kjersti Hjelle Eide/Lin Terese Solheim

Starter: Arne Klakegg/Nils Ove Roset/Håkon Løseth

Startordner: Anne Merete Kleppenes og Oddny Kleppenes

Veging av kastredskap:Odd Raad

TILBAKEMELD frå moderlaga til GFIL innan 3 juni.

Nils Ove Roset 41415380 eller niovero@online.no

Er der nokon av navna på lista som ikkje kan stille så gje melding innan fristen.

Overdommar Løp: Gunnar Hole + Jørund Årdal –el tid

Overdommar Hopp: Jan Otto Aae

Overdommar kast: Ola Bergheim

Løp: BBIL inkl tidtakerteam

Høgde Hyen IL

Diskos/slegge: IL Brodd

Lengde I + tresteg: STIL

Lengde II Jølster

Spyd: Fj.V

Kule: BBIL

Laga er ansvarlege for at der er tilstrekkeleg med funksjonærar. Husk at vi skal ha tavler på øvingane. Det er viktig at der er utpeika ein leiar i kvar øving som er ansvarleg for gjennomføringa av konkurransen.

Sektorar må vere klare og skikkeleg merka. Alt ligg klart til bruk i lageret så det er ingen sak å finne alt de treng. Lengdegropene må vere klargjort. Laurdag har vi svært mykje lengde og begge gropene skal nyttast. STIL og Jølster tar kvar si grop laurdag. Håpar det går greit.
Vi har i år to nye klasser – rekrutt 8 og 9 år som skal gjennom 60m og lengde på laurdag.

Gfil ynskjer tilbakemelding frå laga om alt alt er i boks– sjå ruta på side 1.

Vi møtes torsdag 23 juni kl 1800 og klargjere anlegget. Husk at tidtakersystem må testast. Samme med radiosett og startutstyr.
Jr landslaget i diskos har samling komande helg

Postet av Gloppen Friidrettslag den 10. Mai 2016

På bildet har vi to av landslagsutøvarne under trening på Loggane. Ny Team Extra bekledning !

Thomas Mardal deltek på jr.landslagsamlinga i Oslo komande helg. Samlinga varer frå fredag t.o.m måndag 2 pinsedag. Laurdag 14 Mai og måndag 16 mai skal det konkurrerast. Det blir spennande å sjå kor langt det kan gå med 1,75 kg diskosen. Vanlegvis er diskos og sleggekastarane på samling samstundes, men som alle veit så var heile slegge laget i Gloppen forrige helg. Vi reknar med at Ole Morten skal vere med som trenar under samlinga til helga. Vi vil rapportere om resultata.
Gloppenmeisterskap torsdag 26 mai kl 1800 på Byrkjelo Stadion

Postet av Gloppen Friidrettslag den 10. Mai 2016


Samarbeidsprosjekt mellom alle laga i kommunen.Vi håpar at vi i år kan få meir enn 10 grader denne dagen. Laga har fått utsendt info.

10-14: 60m,600,lengde, høgde, liten ball, kule

15 år og eldre: 100-400-1500-lengde-høgde-kule-diskos-slegge-spyd

Alle øvingar må vere klare i god tid før start kl 1800. Dvs oppmerka sektorar og klargjort lengdegrop.

Starter: Arne Klakegg / Nils Ove Roset.

GFIL : påmelding- startordner – resultatskriving – innrapportering.

BBIL : Tidtaking + kule – inkluderer ladding av bærbare radioer +startsensor og sjekk av tidtakeranlegg i forkant av stevnet.

Hyen: Høgde

Fj.V: Liten ball og spyd

STIL: lengde

Brodd: slegge/diskos

GFIL kjem ikkje til å dobbelsjekke at laga har funksjonærane klare. Kvar klubb sitt ansvar. Dette pleie å gå heilt flott. Velkomne til Gloppenmeisterskap 2016.
Flott dag med stafett i Breim !

Postet av Gloppen Friidrettslag den 1. Mai 2016


12 glade stafettløparar ! 1 plass til damene og 2 plass til herrane.
Breimstafetten - lagoppsett

Postet av Gloppen Friidrettslag den 25. Apr 2016

Komande søndag er det Breimstafett. Ein flott tradisjon som vi alltid gledar oss til.

Herrar senior: Samson Vonen, Andreas Rauset, Eirik Rauset, Robert Andre Moldestad, Vincent Sondre Førde. Marcus Røed Frøyset. Reserve Martin Svarstad

Kvinner senior: Sandra Kleppenes Sårheim, June Kleppenes Sårheim, Merete Helgheim, Ingrid Hjelle Roset, Olina Roset, Kjersti Hjelle Eide. Reserve: Julie Kandal.

Damelaget 2015 :)

 • Kl. 13.00
 • Defilering
 • Opningsappell ved fungerande ordførar i Gloppen Magni Aa-Berge
 • Overrekking av Breimstafettmedaljen
 • Defileringspremiering
 • Kl 13.30 SFE Kraftprøve
 • Kl 14.00 Start Gutar
 • Kl 14.15 Start Jenter
 • Kl 14.30 Start KONGLERIKET Ministafett
 • Kl 15.00 Start Bedrifts og Opa klasse
 • Kl 15.10 Start Dame og Dame Veteran
 • Kl 15.20 Start Herre Veteran og Superveteran
 • Kl 15.35 Start Herre

 • Sponsortreff - Kickoff 2016 - kjempesuksess !

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 23. Apr 2016

  Ein flott ettermiddag med friidrett på Gloppen Hotell ! GFIL har gjennomført sitt første sponsortreff. Samtlige samarbeidspartnarar på plass med flotte innlegg. 60 personar til bords der hotellet serverte heimelaga karbonadesmørbrød, eggerøre, laks, spekemat, salat og smoothie. God blanding av foreldre, aktive, trenarar, leiar og støtteapparat elles. Akkurat eit slikt spekter som er ynskjeleg på eit slikt treff. Fysioterapeut Knut Stian Fjellestad hadde eit glimrande innlegg om skadeførebygging. Han snakka med god erfaring frå skilandslaget og etter turen til Portugal med GFIL. Kristin Roset hadde eit innlegg til ettertanke om kosthold og kroppspress i idretten. Mange kjøpte også boka hennar -Spring for livet- Som ikkje det var nok så dukka Ordførar Leidulf Gloppestad opp og sa i sitt innlegg at han ville vere endå meir bevisst på alt det gode frivillege arbeidet idretten gjere i kommunen vår. Dette var ein kjempeviktig vitamininnsprøytning for oss alle. Vi er klare for 2016 !
  Herre og damelag til Oldenstafetten 2016.

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 16. Apr 2016

  Neste søndag er det Oldenstafett. Då er sesongen i gang for fullt ! Det er alltid kjekt å kome til Olden og kjenne på vårlufta. Her er to av laga til Oldenstafetten.

  Herrer: Vincent Sondre Førde, Martin Svarstad, Andreas Rauset, Eirik Rauset og Robert Andre Moldestad.

  Damer: Ingrid Hjelle Roset, Olina Roset, Kristin Roset, Sandra Kleppenes Sårheim, Kjersti Hjelle Eide.
  Sponsortreff 2016

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 10. Apr 2016

  Det er første gang GFIL inviterer alle i friidretten til treff saman med støttespelarane og dei aktive. Næringslivet brukar mykje midlar på idretten og det er viktig at vi kjenner kvarandre godt. Ingen av verken trenarar, leiarar, aktiv eller foreldre skal vere usikre på kven som støttar friidretten. Kiropraktor Eigil Instebø og fysioterapeut Knut Stian Fjellelstad vil snakke litt om skadeførebygging og Kristin Roset har eit innlegg om kosthald og førebuing til harde treningar/konkurransar. Bedriftene som støttar oss vil presentere seg og vi vil ha god sportsmat undervegs. Velkomne !
  Dugnad på Retura Nomil A/S

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 5. Apr 2016

  I kveld hadde Gloppen Fil dugnad med ein av våre gode hovedsponsorer Retura Nomil A/S. Dei held til Eidsmona like ved Gloppen elva. Der har dei administrasjonsbygg og omlastingsarealer. Vi rydda i nærområda rundt anlegget. Manuelt arbeid i terreng og på industiområdet. I alt var vi 10 personar i sving. Bildet syner 7 av dei, resten var ferdige og reiste heim. Flott vårveir gjorde jobben enkel.
  Thomas over JrVM kravet i første kast !

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 5. Apr 2016

  Årets første kast stevne på Loggane vart avvikla søndag. Thomas Mardal starta sesongen som i fjor. På topp. Årets første offisielle diskoskast av Thomas gjekk heile 55,72m , i femte omgang vart det endå lengre, 55,85m. Begge kasta var godt over kravet til JrVM U20 som er 55,00m. Han kasta også i år 1,75 kg diskos i jr og aldersfastlagde stevner. Det er siste nivået før seniorredskapen som er 2kg. Uttaket til VM skjer etter 11 juli 2016. 2 utøvarar får delta for Norge i kvar øving. Det er lenge fram til meisterskapen og vi gledar oss til framgang utover i sesongen. Til orientering er sleggekravet til JrVm 68m med 6 kg slegga. Kanskje det kravet kan vere innan rekkevidde også ?
  Portugal 2016

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 2. Apr 2016

  Alle er vel heime etter eit flott opphald i Alfamar. Gode treningsforhold og eit støtteapparat ein klubb berre kan drøyme om. Trenarar i toppklasse og to fysioterapeutar. I tilegg foreldre som er langt over snittet interesserte i friidrett. Vi har allereie bestemt at det blir tur neste vår også ! Når vi får litt tid på oss legger vi ut album her på nettsida. Gled dokke !


  Flotte dager i Alfamar Portugal

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 23. Mar 2016

  No har vi vore i Alfamar i 4 dager. Vi ankom hotellet seint laurdag kveld og fekk første treningsdag søndag. Sidan har det gått slag i slag. Her er alle fasiliteter. Flott terrengløype med grasunderlag i 2km. Langtur i rundløype på 6- 10 og 14 Km på grus og stier. Kastanlegg i særklasse og heilt nytt toppdekke (polytan) på 400m rundbane. Styrkerom med plass til 7 løftestasjoner. Veiret har vore upåklageleg så langt. Litt kaldt på kveld og morgon men supert til trening. Flotte kastøkter der det vert meldt om draumelengder for enkelte. Mellom og langdistanse gruppa har fått vist kva dei er gode for og Eivind Øygard var i spiss på test i terrengløypa og ei hard baneøkt i dag. Sprintgruppa har køyrt gode økter på bana. Vi er i år så heldige å ha med to fysioterapeutar Asle Førde og Knut Stian Fjellestad. Eigen massasjebenk har vi på plass så arbeidsforholda skal vere dei beste. Vi har over ei veke att av treningsopphaldet som markerer starten på sesongen 2016. Ein flott gjeng å reise saman med gjere opphaldet fantastisk kjekt.  Klare for årets treningsleir !

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 18. Mar 2016

  I morgon laurdag reiser vi 30 stk frå Gloppen til Alfamar i Portugal. Det er 4 året vi er der no og vi er like nøgde kvar gong. Vi kjem att 1 april. Då rekna vi med at Byrkjelo er klar til bruk. Vi kjeme til å legge ut bilder og kommentarer på facebook etter kvart så følg med. Det blir flott med nytt toppdekke av polytan på stadion. Viktig med godt underlag. Gleda oss til tur.
  Heidersprisen tildelt Jørund Årdal

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 11. Mar 2016

  Under årsmøtet onsdag tildelte Gloppen Fil Heidersprisen til Jørund Årdal. Han arbeider halve vekene i Oslo så vi fekk overføring live via Skype og han fekk lese opp grunngjevinga på direkten. Kjekt å heidre ein særs flink og trufast person som Jørund. Blomster og diplom vart levert på tunet dagen etter.

  Les grunngjevinga her:

  Medllemet har gjennom heile si karriere innan idretten i

  Gloppen og GFIL synt fantastiske evner som miljøskapar,

  organisator, lagbyggjar og trenar.

  Medlemet sitt engasjement i frivilleg arbeid, og

  vedkomande si forståing av den verdi dette arbeidet har,

  gjer medlemet unikt.

  GFIL har i ei årrekke nytt godt av medlemet sitt sterke

  og breie engasjement. Som døme på vedkomande sitt

  omfattande arbeidsområde nemner vi:

  Pådrivar og tilretteleggar for toppidrett, sportsleg

  leiar sidan 2003, lagleiar, trenar, administrator,

  stemnearrangør, dommar og statistiker.

  Medlemet sitt arbeid og engasjement har vore avgjerande

  for at GFIL er der vi er i dag både som klubb og

  leverandør av sportslege resultat.
  Årsmelding 2015

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 6. Mar 2016

  Årsmelding 2015 utlagt som Pdf - god lesnad !
  Gloppen Friidrettslag er valgt til ein av ti satsingslubbar i 2016 !

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 2. Mar 2016

  Fotball, svømming og friidrett trenar kondisjon ilag. Elstemann på bildet er Jan Otto Aae, mangårig trenar i idretten i Gloppen. Bildet er tatt 2 mars på våte men snø og isfrie grusveier.

  Det er en glede å meddele at Gloppen FIL saman med 9 andre er valgt ut til Norges Friidrettsforbunds Satsingsklubb 2016

  Årets satsingsklubber er:

  Sørild FIK

  Hvam IL friidrett

  Os Turnforening friidrett

  IL Skjalg

  IL Gneist

  Steinkjer Friidrett

  Høybråten og Stovner IL

  Ullensaker/Kisa IL friidrett

  Løten Friidrett

  Gloppen Friidrettslag


  Hovudvinklinga for GFIL sin søknad var deltaking i Idrettskrinsen sitt prosjekt Framtidas Idrett spesielt retta mot aldersgruppa 16-19 år

  Dei overordna måla i ein 3-årig prosjektperiode er:

  Lage strukturar som sikrar kontinuitet og eit varig kompetanse- og utviklingsfokus i idretten i S/Fj.

  Gjennomføre eit kompetanseløft for idretten i S/Fj. ved tverridrettsleg, tverrfagleg og tverrsektorielt samspel overfor målgruppa trenarar og leiarar for unge utøvarar

  Etablere og prøve ut ein modell for fellesidrettsleg kraftsenter, i definert lokalmiljø med vgs. m/idrettsfag, som sikrar gode utviklingsvilkår for unge utøvarar. Gode i hop er slagordet i satsingsprosjektet til SFIK.

  Struktur: oppbygging; samanhengar, organisering, faste samarbeidslinjer .Idretten i samspel med m.a. Olympiatoppen – OLT Vest, Høgskulen i Sogn og Fjordane og fylkeskommunen. "

  Modellen for fellesidrettsleg kraftsenter skal (siste punkt ovanfor) vere i Gloppen, m.a.basert på det arbeidet GFIL har drive og driv på dette området i fleire år. Vi har konkrete planer for felles samlingar og fellestreningar på tvers av idrettane i Gloppen. Vidare skal dette nyttast til å ha det same på fylkesplan etter mal frå OLT.

  Ein aldeles super søknad ført i pennen av Ola Bergheim !

  Profilering 2016

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 22. Feb 2016

  No er G sport Sandane godt i gang med å gjere litt om på profileringa til Gloppen Fil. Coop Extra er komen på drakta og alle gamle jakker skal inn å trykkast. Alle som har slikt tøy må levere til Nils Ove eller Jan Otto så blir tøyet levert til Sporten. Eller de kan levere sjølve direkte på sporten. Vask og merk før levering. Ny mørk langerma gensar er i trykken på Craft Norge og er klar til årets treningsleir den 19 mars. Nm deltakarar og trenarar få også ny overtrekksjakke før sesongen startar. Straks får alle aktive utsendt katalog over nytt konkurransetøy som skal tingast frå Craft direkte.
  Årsmøte onsdag 9 mars klokka 1900

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 14. Feb 2016

  Årsmøte i GFIL onsdag den 9 mars klokka 1900 på SFE kantina i Bukta. Saker ein vil ta opp må styre i hende innan 1 mars. Det blir enkel servering. Hjerteleg velkomne ! Bildet er frå treningsleiren 2015. No er det berre nokre veker att så er vi på plass og kan starte sesongen 2016 !
  Coop Extra på lag med Gloppen friidrettslag

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 29. Jan 2016


  Det er med stor glede vi kan presentere ny Generalsponsor til Gloppen Friidrettslag. Coop Extra går inn som ein av to generalsponsorar dei komande tre åra. Det nye samarbeidet med Coop Extra er svært viktig for klubben. Stabil og god økonomi bidrar til at eldsjeler kan fortsette det gode arbeidet med ungdomen som ynskjer framgang på idrettsbana. 2015 har vore eit svært godt år for Gfil både sportsleg og administrativt. Vi håpar mange kjem på årsmøtet vårt 9 mars og høyrer om detaljane frå statistikken, økonomien og alle dei aktivitetane vi elles styra med gjennom eit år.

  Coop har ny stor Extra daglegvarebutikk på Sandane og tre Coop avdelingar i Breim. Det er den største daglegvareaktøren i Gloppen.

  Då har vi to generalsponsorar, Sparebanken Sogn og Fjordane og Coop Extra. Saman med hoveudsponsorane SFE, Retura NOMIL, Nordfjord Skifer og Gloppen Hotell har vi no eit godt økonomisk fundament til å utvikle friidretten vidare. Alle desse samarbeidspartnarane har kontrakter med langsiktig perspektiv. Når vi i tillegg har G-sport, Craft og Ronny Solheim (fotograf) med oss som delsponsorar er vi godt skodde på mange frontar. Det betyr at satsinga fram mot NM2018 på heimebane er i ferd med å bli sikra. På veien til dette målet er der mange kjekke delmål, komande sesong ser vi fram til JrNM i Brandbu, NM på Askøy, UM i Sandnes og kanskje også ein JrVM deltakar. Vi håpar å gje alle ein god opplevelse av friidrett i åra som kjem med Gloppetrim, friidrettskule, Sparebankleikar og gode sportslege resultat.

  Stor takk til Geir Espe, Øyvind Indrebø og Martin Hamre som har gjort Coop Extra avtalen muleg! Vi skal gjere vårt ytterste til at dette blir eit fruktbart samarbeid.

  Knut Lunde tildelt Friidrettens Venners pris som årets dommar !

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 23. Jan 2016

  Under kompetansehelga i Stavanger denne helga vart framifrå stemneleiar på Byrkjelo, Knut Lunde tildelt pris som årets dommar ! Tildelinga skjedde på festmiddagen no i kveld.

  Han er fast inventar på Byrkjelo når større stevner skal arrangerast. Svært få om ingen i det heile har så lang fartstid som stemneleiar og dommar som Knut. Vi er heldige i Gloppen som har ein slik kapasitet tilgjengeleg. Han er grunnleggande glad i friidretten og har den gode evnen til å sjå dei større linjene. Takk så langt og stå på vidare Knut !
  Jørund nominert til årets eldsjel !

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 7. Jan 2016

  Jørund er nominert til årets eldsjel ! Gloppen Fil gratulerer og vi vil stemme alt vi kan !

  Stem på din ildsjel

  Friidretten har tusenvis av dyktige og viktige ildsjeler. Etter juryens vurdering ville alle kandidatene som ble nominert vært verdige vinnere av prisen. De har plukket ut 7 kandidater, du kan gi en av de din stemme! Hvem er din favoritt?

  07.01.2016 charlotte.svensen

  Alle klubber og følgere av friidretten på nettsiden og i sosiale medier har fått oppfordring om å nominere kandidater før jul. Juryens har valgt ut 7 kandidater som du kan stemme på:

  Arne Simonsen, Haugesund IL

  Ingunn Gatland Jacobsen, FRI IL

  Jørund Årdal, IL Brodd/Gloppen FIL

  Svein Johnsen, Lillehammer IF

  Svein Sønju, Modum Friidrettsklubb

  Trond Husby, Selsbakk

  Åshild Jenssen, Sandefjord TIF

  Stem her: https://response.questback.com/norgesfriidrettsfor...

  Folkets stemme og juryens avgjørelse teller 50-50, og vinneren annonseres på friidrettsgallaen på Kompetansehelgen i Stavanger lørdag 23. Januar.
  Årets idrettsnavn i Sogn og Fjordane !

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 2. Jan 2016


  Thomas Mardal, (18) GFIL, Norges raskaste kastar ! , er med i kåringa til årets idrettsnavn i Sogn og Fjordane 2015. GFIL gratulerer !
  Spring for livet !

  Postet av Gloppen Friidrettslag den 2. Jan 2016


  Boka er lagt ut på nettsalg på www.springforlivet.blogg.no

  Kjem i bokhandel 22 februar. Vi gratulerer Kristin med ny bok !

  Slik blei eg frisk

  Innbunden kr 299,-


  Kristin Roset var mellomdistanseløpar og norsk meister på 800-meter tre gonger. Draumen var OL, men den sunne idrettsjenta utvikla alvorlege spiseforstyrrelsar. Vi følgjer Roset frå ho som ung lovande junior fekk nokre sleivete kommentarar om vekt og form, gjennom år med oppkast, svolt, ekstrem trening, sjølvpålagte reglar, pillemisbruk og desperasjon, til ho fekk den hjelpa ho trong i 2010 og vart frisk.

  Roset har gått gjennom år med anoreksi, ortoreksi og bulimi. Dette er ei historie med ein lykkeleg slutt. I dag er Kristin Roset frisk og mamma til vesle Noah. Ho har gjort sitt livs comeback og vil også hjelpa andre som slit med spiseforstyrrelsar.