Flott sesongdebut av Thomas på heimebane: 74.73m og 74.42m!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 21. Mai 2023

Thomas Mardal åpna utandørssesongen i Norge denne helgja, under nasjonal kastmønstring. I midten av mars tok han ein sterk 2.plass under European Winther Throwing Cup i Portugal. Han har trena godt sidan den tid, og tida framover blir viktig mtp å oppnå gode resultat for kvalifisering til VM i Budapest i august.

Fredag 19.mai var det sleggekonkurranse på Loggane Stadion på Rygg. Litt smårusk reint teknisk, men likevel sesongbeste med 74.42m. Han hadde berre ein konkurranse i fjor der han kasta lenger.

Søndag 21.mai var det ny konkurranse på same arena, under Loggane Open. I dag sat teknikken mykje betre, men han hadde ikkje same trøkket i kroppen. Men nok ein sesongbeste, denne gongen 74.73m. Han hadde to kast over 74m og ein serie på 5 kast med snittlengde på over 73.5m, så det lovar svært godt for ein god sesong. Han plasserar seg på rundt 20.plass på verdsstatistikken, og det er kort veg oppover lista.

Thomas har no framover fleire viktige konkurransar. Laurdag 3.juni skal han kaste under Trond Mohn Games på Fana stadion i Bergen. Dette stevnet har fått silver-status frå det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), noko som gjev godt med rankingpoeng. Her møter han eit sterkt felt, med dei beste frå norden i tillegg til bl.a Halaz frå Ungarn, som tok medlaje i EM sist sommar.

15.juni er han klar for Bislett Games! Her møter han 6 av di beste sleggekastarane i verda, og han håpar nok å tukte persen på 76.74m framfor fulle Bislett-tribuner. Då er det ikkje langt opp til direkte kvallik-kravet til VM på 78m.

Mathias Reksten Dale har slite med både rygg og sjukdom siste tida, men var i aksjon i kuleringen i dag. Desverre var ikkje teknikk og kropp heilt på lag, så det vart ikkje teljande resultat denne gongen.

Steffen Melheim frå Olden sette flott pers i diskos (2kg) med 55,01m, og ermed over kravet til U23-EM seinare i sommar! 
Jr.landslagssamling kast og nasjonal sesongåpning i Gloppen denne helgja!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 16. Mai 2023

Thomas Mardal sesongåpnar på heimebane på Loggane fredag 19/5, det same gjer store delar av den norske jr.eliten i kule, diskos og slegge.

 

Denne langhelga er det norske junior-landslaget i kast samla i Gloppen, og det vert arrangert nasjonal kastmønstring i slegge, diskos, kule og spyd. 

Mest spaning knyter det seg sjølvsagt til kva vår eigen Thomas Mardal (GFIL) kan prestere i slegge. Han vil kaste både fredag og søndag, begge konkurransane på Loggane. Med pers på 76.74m, sølvmedalje under European Throwing cup i Portugal i mars og senior-VM debut i fjor, så er det knytt stor spaning til kva han klarar denne sesongen. Eit nytt VM står for tur denne sommaren i Budapest, Ungarn, der det direkte kval.kravet er 78m. Han kan også kvalifisere seg via ranking, så konkurransane framover vil gje verdifulle poeng. No har du moglegheiten til å sjå topp internasjonal kasting på nært hald, så møt opp på Loggane komande fredag kl 14!

Mathias Reksten Dale vil konkurrere i kule, i tillegg til å delta på jr.landslagssamlinga. Testar viser at han no er stabil på 16m+, så vi kan håpe på lange støt alt denne helga.

Grunnen til at jr.landslaget legg vårsamlinga til Gloppen er nok kombinasjonen av gode treningsfasilitetar på Loggane og Byrkjelo stadion, og vektrom i Trivselshallen. I tillegg er vår eigen trenar, Jørund Årdal, sentral i trenar-apparatet til landslaget.

Kastmønstringa vil vere dei fyrste konkurransane i Norge denne sesongen som er gyldige kvallik-konkurransar til dei internasjonale Ungdoms- og jr.meisterskapa som kjem i sommar.

Følgjande konkurransar vil bli arrangert i regi GFIL og jr.landslaget:

Byrkjelo stadion torsdag 18/5, frå 17.00: diskos og kule, fredag 19/5: spyd kl 15

Loggane stadion (Rygg)  fredag 19/5, frå kl.14: slegge (m/Thomas)

                                           søndag 21/5, frå kl 10: kule, diskos og slegge (Loggane Open)


Følgjande utøvarar vert det særleg spennande å følge desse konkurransedagane, då dei ligg godt an til å ta krava til ulike aldersbestemte mesterskap:

Ungdoms-OL(EYOF) U18:

Jacob Sederholm Hoff, Stjørdal kule, har 18,03 m, krav 17,35

Helene Ramslien, AKS-77, diskos, har 46,99 m, krav 42,00. Kule , har 15,19, krav 14,90


EM U20:

Håkon Hansesæter, Aremark, diskos,har 55,58, krav 54,00

Henrik Vesterlid, Hatfjelldal, kule, har 17,35, krav 17,75

Øystein Hytten, Tønsberg, slegge har 64,88, krav 67,00


EM U23:

Steffen Melheim, Olden, har 52,93, krav 54,50

Mariell Morken, Voss, har 13,87, krav 14,50


VM senior:

Thomas Mardal, GFIL, har 76,74, krav 78,00 eller ranking

Vi håpar mange tek turen til Loggane på Rygg og Byrkjelo stadion for å støtte og heie på både lokale håp og resten av jr.landslaget i kast.