Jørund tildelt forbundets gullmedalje !

Postet av Gloppen Friidrettslag den 25. Mar 2017

UNDER KVELDENS FESTMIDDAG I BERGEN I HØVE FRIIDRETTSFORBUNDET SITT TINGSETE FEKK JØRUND ÅRDAL TILDELD FORBUNDETS GULLMEDALJE.

Dette er ei utmerking som heng svært høgt. Her er begrunnelsen som vart lesen opp under kveldens utdeling. Gloppen Fil gratulerer !

NFIF sin gullmedalje for 2016 går til ein person som har hatt mange ulike roller i idretten både som aktiv utøver, trener, leder og har i tilleggvertinnom kommunestyret en periode. I tillegg til det VI definerer som idrett har han også vært aktiv bridgespiller og har til og med bridgefinale på timeplanen denne helgen i tillegg til å være på friidrettstinget.

Innenfor idretten har han hatt tillitsverv innen ski, vektløfting og håndball men det er i friidretten han har lagt ned mest tid både som aktiv utøver og som trener og leder. Klubber som har nytt godt av medaljevinneren sin kunnskap og entusiasme er : Jølster IL , T&IF Viking, Dale IL, BroddIL og Gloppen Friidrettslag.

I disse klubbene har han vært em inspirator som er faglig dyktig som trener og har en har sett at når han har kommet til nye steder der det kanskje ikke har vært stort friidrettsmiljø har hans entusiasme bidratt til at aktiviteten har økt og nye gode treningsmiljø blir skapt.

Og leder for norske lag ved mange ulike internasjonale mesterskap for junior, ungdom og senior. Et av hans store høydepunkter som trener var når hans elev tokgull i OL for døve i Taiwan i 2009 og mottok internasjonal pris under åpningen av mesterskapet foran 60.ooo på tribunen.

Hans varemerke er å hjelpe alle utøvere som vil bruke tid på idretten tilå utvikle seg og nå nye mål. Dette har ført til at utøvere fra andre fylker drar til hans hjemsted i ferien for å få trent to økter daglig med hans veiledning.

Det kan også nevnes at han selv bidrog med krapse og spade for å få støpt den første kastringen i sitt fylket med varmekabler, det måtte kastes også om det var vinter og snø. I disse dager er dette anlegget under utbygging til et rent kastanlegg med to fullverdige kastbur med varmekabler.

Han har også hatt en sentral rolle under arrangement i egen klubb. På nasjonale mesterskap på Byrkjelo har han hatt ansvar for alt med påmeldinger, resultater, lister ogdata på alle kategorier nasjonale mesterskap som UM, junior NM, NM hovedmesterskapet og veteran NM i tillegg til utallige lokale stevner.

Det er vanskelig å sette tall på timer og årsverk som er lagt ned som frivillig innsats for friidretten på alle disse områdene helt tilbake til 70 tallet. Vi snakker her om en virkelig ildsjel som har gitt mye til friidretten. Nå vil friidretten gi heder tilbake og det er en glede å tildele forbundets gullmedalje 2016 til Jørund Årdal , Gloppen Friidrettslag.

Her er de som har fått siden 1992.

1992 Svein Arne Hansen, IF Kamp-Vestheim

1993 Bo Berndtsson, FIK Ren-Eng

1994 Jan Jørgen Moe, IK Tjalve

1995 Unni Helland, IL i BUL

1996 Odd Bergh, Tønsberg FIK

1997 Kjell Grøndahl, Kongsberg IF

1998 Lars-Martin Kaupang, Larvik FIK

1999 Dag Rasmussen, Fana IL

2000 Trygve Bjark, Lillehammer IF

2001 Anne Thidemann, IK Tjalve

2002 Jo Nesse, Stabæk IF

2003 Marius Rooth, Bøler IF

2004 Anne Sofie Dreyer Skre, Bergens TF

2005 Knut Alme, Oslo Politis IL

2006 Arild Kjæreng, Lillehammer IF

2007 Inger Brit Steinsland, Kristiansands IF

2008 Oddfrid og Rune Osa, Florø TIF

2009 Olav Aaboen, IL i BUL

2010 Tore Hordnes, IL Bjarg

2011 Paul Undheim, Porsanger IL

2012 Odd Bratt, Oppsal IF

2013 Bjørn Bergh, IF Minerva

2014 Olav Hansen, Dimna IL


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.