Thomas med pers og seier i SE.Conference 9 mai

Postet av Gloppen Friidrettslag den 10. Mai 2019Torsdag kveld vann Thomas Mardal slegge under South Eastern Conference i Arkansas. Med resultatet 73.00 kunne han notere ny pers og krinsrekord!

Han starta konkurransen fint, med 70.54 i 1.omgang. Før siste omgang låg han på 3.plass, men i sitt siste kast fekk han skikkeleg drag på slegga, og kunne sjå at han med dette kastet passerte begge dei to framfor deg på lista. Å vinne ein conferece-finale heng høgt, og det vart viktige poeng til Gators i jakta på lagtrofeet. Når han i tillegg kunne ta "skalpen" på Denzel Comenentia, som leiar statistikken i USA med 76.80 (over VM-kravet), kan ein godt seie at han var "best når det gjeld"!

(bilde henta frå FloridaGators.com)

4 menn over 70m i finalen viser at nivået i år er svært høgt. Om 14 dagar er det Regionals, der dei 24 beste i austdelen av USA møtast for å kjempe om 12 plassar til Nationals (kun tre kast, rein kvalifiseringskonkurranse..). Nationals går av stabelen i Texas om ein månad.

(bilde frå insta-konto til SFFIK)

Thomas vender så nasa heimover til sommarferie i Gloppen. Men det blir ein ferie der viktige mesterskap sår for døra, med U23-EM i midten av juli og NM på Hamar i byrjinga av august. 

Vi gledar oss til fortsettelsen!


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.