Portrett: Marit Årdalsbakke

Postet av Gloppen Friidrettslag den 1. Aug 2014

Marit Årdalsbakke - Nm deltakar i Diskos.

Alder: 22 år

utdanning - så langt:
Idrett grunnfag. Begynner på 3. år på Fysioterapi - mensendieck.

Yrkeserfaring (sommarjobbar etc):
Sommarvikar på skei omsorgssenter i 6 år. Både på kjøkkenet og på avdelinga dei siste 4 åra.

Idrettsbakgrunn i familien:
Mamma var aktiv svømmer som ung. Pappa var aktiv friidrettsutøvar, seinare min første trenar i kast. Min eldste bror, Stian var også aktiv kastar.

Persa i friidrett: Diskos: 43.20

Persa i vektløfting:
Rykk: 75 kg, Støt: 93 kg.

Antal starter NM i friidrett:
I år blir det nr 4.

Medaljer:
2012: NM junior friidrett: Sølv i diskos
NM senior vektløfting: gull i 63 kg klassen
NM jr vektløfting: Bestemansspremie
2013: NM junior friidrett: Sølv i diskos.
2014: NM senior vektløfting gull i 63 kg klassen.

Andre aktuelle idrettar for Marit:
Eg er også aktiv vektløfter, det siste året har dette vert min "hovudidrett" og eg har ikkje kasta noko i vinter.

Fritidssysler ellers:
Elles så er eg opptatt med min kjæraste og sambuar. Er sjølvsagt glad i å vere med venner. Trening tar mykje tid så blir ikkje så mykje tid til anna enn skule og trening.

Favorittmåltid:
Trur eg må gå for taco altså, kjedelig men sant!

Karakterestikk av deg sjøl:
Strukturert, effektiv, blid, treningsglad, motivert.

Kva har idretten betydd for deg:
Friidrett er ein idrett som eg "alltid" har holdt på med. Frå eg var liten så var eg med på alt av hopp, sprang og kast. Den har gitt meg mykje glede og kjekke stunder. Få nye venner, nye perser og det gode miljøet i friidrettsnoreg gjer at ein har lyst å fortsette. Spesielt etter at eg har spesialisert meg innanfor kast og då diskos så er vi ein kastgjeng som er samla og godt kjent i oslo området, dette er veldig kjekt.

Gfil miljøet:
Hovudgrunnen til at eg skifta klubb frå Jølster til Gfil var på grunn av det gode miljøet og dei gode trenarane som fantest i klubben. Kastmiljøet er ekstremt bra og det er veldig kjekt å vere på tur med heile gjengen.

Målsettjingar framover - vektløfting og friidrett:
Målsettingar i vektløfting frammover er å stå på, bli sterkare og alltid få framgang. hovudmålet mitt er EM på heimebane i Førde i 2016. Eg håpar eg klarre å kvalifisere meg til det og at det er mange som kjem og ser på! :D Ellers før den tid så satsar eg på å få litt mesterskapserfaring internasjonalt, gjerne U23 EM neste år o.l. Innan friidrett så har eg ikkje sett meg nokon klare mål eigentleg, eg har ikkje visst om eg skulle vere med på nokre stevner i år før no i sommmar, så det blir å ta det litt på sparket, men er veldig kjekt å sjå framgang i kastinga og sjølv om det har blitt minimalt av dette i vinter. Det viser at ein god fysikk og styrke er viktig! Sjølvsagt hadde det vert kjekt med ein ny personleg rekord i sommar.

Korleis forberedar du deg til konkurransar
mentalt/trening etc.: Forberedelsane mine til ein konkuranse blir å prøve å få eit overskot, legge opp treninga med siste styrkeøkt to dagar før konkurranse og gjerne lettare trening enn vanleg heile veka. Så er det ein kviledag/oppladingsdag dagen før. Eg bruker ein del visualisering for å forberede meg mentalt på konkurransen. så har eg jobba ein del med pust og avspenningsøvingar for å ha kontroll på nervene.

Korleis er idrettsjenta Marit om 10 år. Aktiv ? Trenar ? Leiar ?:
Om 10 år så reknar eg med at eg er ein aktiv mosjonist. Fysioterapaut og trenar innanfor friidrett og/eller vektløfting.

Gledar du deg til NM tur med GFIL:
NM-tur med GFIL blir kjekt som alltid! :D


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.