Sterke sleggeresultat på Loggane i dag!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 21. Mai 2022

I samband med jr.landslagssamling i Gloppen denne helgja, arrangerte GFIL sleggestevne på Loggane laurdag. Thomas Mardal (GFIL) kasta sin 1.konkurranse i Norge dette året, og fekk opp pene 73.41m i 2.omgang. Han hadde også eit kast like utanfor sektor på nærmare 75 meter, så det blir nok lengre kast utover sesongen. Thomas hadde også eit kast på 72.82m. I morgon er det Loggane Open, og Thomas vert truleg med der også, så kanskje vil han pynte på årsbeste alt då?

Eivind Henriksen tok som kjent OL-sølv i Tokyo med norsk rekord 81.58m. I dag viste han solid form, og fekk opp heile 77.93m i 5.omg. Dette er også banerekord på loggane. Med totalt 4 kast over 76m går han nok ein stor sesong i møte. Med resultatet i dag er Eivind oppe på 8.plass på verdsstatestikken denne sesongen.

Dette er nok den sterkaste konkurransen med to norske kastarar nokon sinne, og det blir spanande å sjå kva treningskameratane kan få til utover sesongen. Ingen tvil om at dei vil pushe kvarandre til enno betre lengder. Henrksen er alt klar for VM i USA og EM i Munchen seinare i sommar, og vi håpar at kanskje Thomas klarar å kvalle til eit av mesterskapa. Direktekrav til VM er 77.5m, EM er 77m.

Eivind Henriksen og Thomas Mardal, treningskameratar og dei to klart beste sleggekastarane i Norge. Foto: Nils Ove Roset


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.