Thomas kastar under Trond Mohn Games i morgon!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 7. Jun 2022

Trond Mohn Games på Fana stadion i Bergen er blitt det nest største stevnet i Norge (etter Bislett Games) og er ein del av Continental Tour, eit stevnetilbod frå det internasjonale friidrettsforbundet i kategori under Diamond League. Stevnet har status som Bronze (kategori C), og gjev verdifulle bonuspoeng til rankingsystemet som brukast til bl.a. kvalifisering til internasjonale meisterskap. Ei god plassering gjev bonuspoeng som leggast til resultat.

Thomas deltek i slegge kl 18.30, og det er eit sterkt felt han møter! Eivind Henriksen er nok favoritt til å vinne, etter 77.94m i år og sølvvinnar frå OL i fjor. Men det både finnar og svenskar som vil ta opp kampen, og Thomas er ein av outsidarane til plassering høgt oppe på lista. Då må han nok auke årsbeste noko, som per no er 73.41 m. Dei 6 beste får bonuspoeng i tillegg til pengepremiar.

Du kan følgje stevnet (liveresultat) via linken

, eller sjå tv-sending på NRK kl 19.30.

I går konkurrerte Håkon Hjelle Roset (22) i slegge under eit stevne i Sverige, og kasta 53.89m, noko bak årsbeste og pers på 56.59m. Han har hatt litt trøbbel med ein ankel, som nok forklarar at han denne dagan var litt bak sitt vanlege nivå.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.