Emilie og Kristina på bana under 1.dag av NM i Stjørdal

Postet av Gloppen Friidrettslag den 24. Jun 2022

Emilie Engelbrektson sprang i dag forsøksheat på 100m, mens Kristina Thunem var med i både slegge og kule.

Heile GFIL-troppen samla utanfor hotellet i Stjørdal sentrum, oppdressa i fine, blå GFIL-jakker.


Emilie Engelbrektson var vel fjorårets komet i friidretten i Gloppen, og deltok i dag i sitt andre senior-NM, trass sin unge alder (17 år). Alt kl 11 i føremiddag small dei fyrste startskota under årets NM på Øverlands Minde stadion i Stjørdal. Emilie var plassert i 1.heat, og var i utg.punktet ikkje av dei enn forventa skulle gå vidare til semifinale. Ho hadde ein god start, og var godt med ut frå blokkene, men fekk det ikkje heilt til å klaffe utover løpet i dag. Tida 13.01 sek i -0.4 motvind var ho ikkje nøgd med, men på ein veldig varm dag (25-26 grader) og senior-løparar i banene rundt seg, skal ho allikavel vere fornøgd med måten ho løyser oppgåva på. 


Kristina Thunem er inne i sin fyrste sesong som GFIL-utøvar, og hadde begge sine to kastøvingar på programmet alt fyrste dagen av NM. I slegge har ho nok ikkje fått trena nok dette året, og dermed var teknikken ikkje så stabil som ho kunne ønske seg. 43.06 m var tre meter bak årsbeste, og 5 meter bak persen. Det heldt til ein 12.plass, og dermed berre tre kast (dei 8 beste får 6 kast).

Litt skuffa over eigen innsats, gjorde ho det klart at ho skulle revansjere seg i kuleringen nokre timar seinare. Ho hadde fin økning utover dei 3 fyrste kasta, og låg med bestestøtet på 11.54 m med den 4 kg tunge kula an til å nå finalerundene. Diverre vart ho slått med ein fattig cm av ein konkurrent i 3.omgang, og dermed måtte Kristina sjå resten av kulefinalen frå sidelinja. Det vart då ein 9.plass totalt.

I morgon er det sleggekarane sin tur, både Håkon og Thomas er klare til innsats. Det er meldt over 30 varmegrader til finalen kl 15.05, så det vert viktig å ikkje bli dehydrert. Du kan følgje meisterskapen på stream her eller sjå sendinga på NRK frå kl 16.00-18.00.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.