NM-sølv på Thomas i tidenes sterkaste sleggekonkurranse!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 25. Jun 2022

Thomas under premieseremonien i Stjørdal sentrum i kveld

Thomas Mardal var på førehand klar sølvmedaljekandidat i slegge, og skuffa ikkje. Med resultatet 72.95m var han over 7 meter føre 3.mann, og kunne dermed innkassere sin andre sølvmedalje i slegge, den forrige på heimebane i 2018. Det var svært varmt under konkurransen, godt over 30 varmegrader, og med litt tunge bein var han ikkje heilt nøgd med resultatet. Uansett det beste sølvmedaljeresultat noko sinne, faktisk hadde det helde til gull i dei fleste mesterskapa, fram til Eivind Henriksen byrja å kaste verkeleg langt. I dag toppa Eivind heile NM med fantastiske 80.17m, som er meisterskapsrekord og gjer han til medaljekandidat i VM neste månad. Det er også ein sterk søknad til kongepokal!

Håkon Hjelle Roset hadde ein fin serie, og sistekastet målte 55.88m, mindre en meteren bak persen. Med dette kastet tok han ein flott 5.plass, som er den beste NM-plasseringa han nokon gong har hatt. Serien til Håkon var jamn, med to kast over 55m.

I morgon er det avslutningsdagen av årets NM, og vi gledar oss til å sjå Else i diskosringen, Mathias i kuleringen og Simon i spydtilløpet.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.