Stor friidrettshelg i vente: Thomas Mardal debuterar i VM i dag!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 15. Jul 2022

I kveld kl 19.30 kastar Thomas slegge-kvalifisering i VM i Eugene, USA! Han skal kaste i pulje 2, dei 12 beste frå dei to puljene kastar finale laurdag. For å nå finalen må ein enten kaste 77.50m eller lenger (som er direktekravet) eller kome blandt dei dei 12 beste. Truleg vil 76-76.5 m vere nok til å nå finalen.

Nye Hayward Field er klar for VM, og Thomas fekk inspisere anlegget i går. Slegge blir den aller fyrste øvinga under meisterskapet, og du kan følgje VM direkte på NRK sine sendingar, som startar kl 18.00 i kveld.

Vi kan ikkje forvente at Thomas skal kunne nå ein finale, for nivået er skyhøgt. Men med ein pers på 76.74m frå same arena i fjor, vil han med eit makskast kunne snuse på plassering tett opp mot dette, og kanskje ein finale om alt klaffar. 

Kun to utøvarar frå fylket har delteke i VM tidlegare. Øystein Bjørbæk frå Førde var riktignok blitt Bodø-utøvar på den tida, men som 30-åring kvalifiserte han seg til det fyrste VM i heldingfors i 1983, der han vart nr.23 i diskos. I 1997 fekk Kjell Ove delta på VM i Athen, der han vart nr.25 i kule

Thomas kom til USA den 5., for å delta på precamp i Berkley, like utanfor San Francisco. Med 9 timar tidsforskjell trengs det litt tid for å kunne snu klokka. Her fekk dei trene godt og førebu seg til meisterskapen. Litt dramatikk vart det, då fleire i støtteapparatet fekk corona under opphaldet, men heldigvis vart det negativ prc-test på Thomas, og han fekk reise vidare til Eugene. No håpar vi han er klar til å kaste langt i kveld, vi ynskjer han all lukke under kvalifiseringa i kveld!

Her frå precamp, saman med ei knippe VM-kastarar frå dei nordiske landa.


Mathias Dale skal laurdag delta i den nordiske juniorlandskampen (U-20) i Malmø, Sverige. han skal støte kule (6kg) kl 11.45. I klassa er det to sterke finske kastarar, med årsbeste over 18m. Normalt vil Mathias kunne kjempe om ein 3.plass saman med to andre som også har pers på 17-talet. Det blir veldig spennande å sjå kva Mathias klarar, og om han evt klarar å bryte den magiske 18-meter-streken!Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.