Flott sesongdebut av Thomas på heimebane: 74.73m og 74.42m!

Postet av Gloppen Friidrettslag den 21. Mai 2023

Thomas Mardal åpna utandørssesongen i Norge denne helgja, under nasjonal kastmønstring. I midten av mars tok han ein sterk 2.plass under European Winther Throwing Cup i Portugal. Han har trena godt sidan den tid, og tida framover blir viktig mtp å oppnå gode resultat for kvalifisering til VM i Budapest i august.

Fredag 19.mai var det sleggekonkurranse på Loggane Stadion på Rygg. Litt smårusk reint teknisk, men likevel sesongbeste med 74.42m. Han hadde berre ein konkurranse i fjor der han kasta lenger.

Søndag 21.mai var det ny konkurranse på same arena, under Loggane Open. I dag sat teknikken mykje betre, men han hadde ikkje same trøkket i kroppen. Men nok ein sesongbeste, denne gongen 74.73m. Han hadde to kast over 74m og ein serie på 5 kast med snittlengde på over 73.5m, så det lovar svært godt for ein god sesong. Han plasserar seg på rundt 20.plass på verdsstatistikken, og det er kort veg oppover lista.

Thomas har no framover fleire viktige konkurransar. Laurdag 3.juni skal han kaste under Trond Mohn Games på Fana stadion i Bergen. Dette stevnet har fått silver-status frå det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF), noko som gjev godt med rankingpoeng. Her møter han eit sterkt felt, med dei beste frå norden i tillegg til bl.a Halaz frå Ungarn, som tok medlaje i EM sist sommar.

15.juni er han klar for Bislett Games! Her møter han 6 av di beste sleggekastarane i verda, og han håpar nok å tukte persen på 76.74m framfor fulle Bislett-tribuner. Då er det ikkje langt opp til direkte kvallik-kravet til VM på 78m.

Mathias Reksten Dale har slite med både rygg og sjukdom siste tida, men var i aksjon i kuleringen i dag. Desverre var ikkje teknikk og kropp heilt på lag, så det vart ikkje teljande resultat denne gongen.

Steffen Melheim frå Olden sette flott pers i diskos (2kg) med 55,01m, og ermed over kravet til U23-EM seinare i sommar! 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.